Tarihe defalarca tanıklık eden mabedin son jenerasyonlarından biri olmanın tuhaf duygusunu hep yaşayacağız galiba. Yaşadım demenin mutluluğuyla veda ettim cümlesinin verdiği duygu yoğunluğunu aynı anda yaşamak mümkün. 11 Ocak 2011 gecesi Ali Kırca’nın dediği gibi ‘’ yenilecek ne varsa’’ yenilen rakiplerden sonra Ali Sami Yen’e veda maçında rakip olma onuru Beypazarı Şekerspor’a nasip oldu. Gün boyu bitmeyen hüzün. Unutulmaz asla.
 
 
Ali Sami Yen’e durup duruken boşuna Cehennem demediler. Bu sıfat Ülkemizden değil avrupadan çıktı. 14 yıl sonra gelen şampiyonluğun ardından Ali Sami Yen Stadı 5-0’lık Neuchatel maçıyla tam olarak Avrupa’ya kendini gösterdi. ‘’ bizde yapabiliriz’’ dedirten maç oldu. O zamana yetişemedik ama teknojoli çağında olmanın avantajını kullanıp maçı elbette izledim. Uefa Kupası’na giden sürecin en başı. Biz o sürecin kupayla taçlandığı döneme denk geldik. Kupadan bir sene önce bu seneki Beşiktaş’a benzer bir Şampiyonlar Ligi’ne veda vardı fakat tek fark Galatasaray 2.olmasına ragmen tur atlayamadı statü gereği. Millenyuma girerken Milan karşısında gelen mucize geri dönüş 2 kupalı yürüyüşe dönüştü. Milli Takımımızın dünya üçüncülüğüne giden yol yine 5-0’lık Avusturya maçıyla Ali Sami Yen’den geçti. Avrupa’da yarı final oynadığımız Euro 2008’de ilk adım yine 1-0’lık Bosna Hersek maçıyla Sami Yen’den atıldı. Sadece Galatasaray değil, Galatasaray ile beraber tüm ülkenin sevinçleri ve üzüntülerinin yaşandığı yer oldu Ali Sami Yen Stadı.
 
 
Yarı yarıya taraftarı olan derbilerin de orada yaşandığını biliyoruz. Fenerbahçe ve Beşiktaş için yine onlara sorsak unutamadıkları maçlar elbette vardır. Galatasaraylılar için Ali Sami Yen’den üzgün çıkmanın bile kıymeti 6 sene önce 11 Ocak günü ortaya çıkmıştır. 2002’de 10’a yakın kiralık oyuncuyla 3.yıldız geldi ve  bir sonraki sezonun sonunda hatırlarsınız  Atatürk Olimpiyat Stadı’na taşınma konusu olmuştu. Aslında kendimizi o zaman vedaya hazırlamıştık ama geri dönmeyi başardıktan sonra en büyük efsanelerden birini yaşadık. 16 dakika bekledik. Tek başına bir yazı lazım o seneye ve o geceye. 2 sezon sonra 6 maç seyircisiz oynandığı, 6 maç yardımcı antrenör Hocaların takımın başında olarak geçirilen 2007- 2008 sezonunda gelen şampiyonluk Galatasaray Tarihinin son Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen Şampiyonluğu oldu. Stat Galatasaray için olumlu anlamda son efsane maçını Bordeux maçında yaşadı.
 
Saha içine çok girdik. Maç önceleri oranın tadı başka olurdu. Sanki herkes birbirini tanırdı. Tanımasa bile hiç uyum sorunu olmadan sohbet hemen kurulurdu. Böyle giderse bu yazı bitmeyecek. Benim bir şekilde toparlamam lazım. Ali Sami Yen efsanesini en çok hatırlatan gün Galatasaray Juventus maçına 2.gün 40.000 kişinin geldiği gündü. Anılar her zaman bizimle olmaya devam edecek. Ali Kırca’nın yine dediği gibi ‘’ Ali Sami Yen sonsuza kadar’’.