Galatasaray tırnaklarıyla kazıyarak geldiği liderliği, emeklerini  2 haftada mahvetti. Geçen hafta en yakın takipçisi Fenerbahçe ile oynayan Galatasaray'ın dakika 80'de 7 kişiyle atağa çıkıp, bazı oyuncuların dönmemesinden dolayı kaybetmemizden daha bir hafta geçmeden 2-0 önde götürdüğümüz maçı  5 dakikada Başakşehir'e teslim ettik.


Özellikle Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra yenerek moralleri tazeleme maçı olarak görüyordum Başakşehir maçını. Hamit, Melo'yu aratmıyor. Selçuk güvenini kazanmış ilk sezonda oynadığı gibi ikili mücadeleleri kazanıyor, top kazanıyor, oyun kuruyor, ileriye çıkıyor bu performansını muhteşem bir golle süslüyor. Yasin mükemmel bir çıkış yakalamış sol tarafı istediği gibi kullanıyor Umut'a boş kaleye gol attırıyor. Herşey güzel, toparladık derken Abdullah Avcı'nın iki hamlesi, bizim bir yanlış hamlemiz arenadan 3 puanı çalıyor. Aslan ağır yaralı...



Büyük Galatasaray'ın büyük (!) oyuncuları 

Koray, Tarık, Umut, Bruma özellikle bugünkü maçı dikkate alarak yazıyorum. Umut büyük bir düşüş içinde şu an için tek özelliği boş kaleye topu gönderebilmesi. Ne savunma arkasına koşular yapıyor ne de sırtı dönük oynuyorsun kesinlikle gol ve goller atmana rağmen Galatasaray'ın forveti değilsin. Koray için söyleyeceklerimi 2 hafta önceki yazımda yazmıştım kısaca hem de galibiyetten sonra. Koray yüreğini katarak oynamıyor, bunu üstüne basa basa iddia ediyorum. Amatör liglerde oynayan stoperlerin bile öğrendiği belli başlı kalıpları kullanarak ağzında bir sakız Galatasaray'da top oynuyor. Galatasaray' ın sabri çıktıktan sonra oynayan savunma dörtlüsü Chedjou hariç fiyasko. Chedjou ve orta saha yapıyor defansı. Olcan hücuma katkı yapması için sol bekte oynuyor ama defansif anlamda sıfır, koridor olmuş orası. Tarık ne hücumda ne geri de iş yapıyor. Beni gerçekten çok üzen bir oyuncu, gerek verilen para gerek kendini geliştirmek için çabalamaması. Hakan Şükür'ün yaklaşık 1 ay önce açıkladığı floryada idmanları izliyorum bazı oyuncular kapağı Galatasaray'a atmışım 5 yıllıkta sözleşme yapmışım havasında söyleminden kastettiği ismin kesinlikle Tarık olduğunu düşünüyorum. Bruma'nın bonservisine verilen paradan hiç bahsetmek istemiyorum, Bruma gittikçe geriye giden bir oyuncu olmaya başladı. Geldiği zamanlardaki dribling, adam eksiltme özelliklerinden hiç biri kalmamış gibi.

Bugün aslan payı Hamza hocanın

Hamza Hamzaoğlu'na gerçekten büyük saygım var. Beklediğimin çok çok üstünde işler yaptı, herkesi şaşırttı. Bizi lider yapan da Hamza hocadır , Prandelli'nin harabesini yeniden onaran da Hamza hocadır. Fakat ben bugün maçı Hamza hocanın ikram ettiğini düşünüyorum. 2-0 öne geçmişsin Başakşehir gibi bence ligin en disiplinli oynayan takımı karşısında. Yavaş yavaş onlar bile oyundan düşmüş. Sahada etkisiz bir Sneijder ve Bruma var. O dakikaya kadar takımın en iyi oynayan oyuncusunu Yasin'i oyundan alıyorsun. Sneijder her an 3. golü atabilir attırabilir en kötü gününde bile buna defalarca herkes şahit oldu. Ama bugün Bruma'ya nasıl tahammül ettiğini ben anlayamadım. Ben 37 dakika zor tahammül ettim. ilk yarı bitmeden çıkması gerekirdi Bruma'nın, yedek kulübesinde Emre var orada oynayabilecek. Ama sen 90 dakika sabrettin hocam elbet vardır bir bildiğin. Ama tırnaklarımızla kazıya kazıya geldiğimiz liderliği ikram ettin, bunu telafi edecek olan da sensin. Umarım başarırsın Hocam her ne kadar umutlarımızı kırsan da yanındayız. Neden olmasın, biz Galatasaray'ız.