Mücadele karşılıklı basketlerle başlasa da periyot ortası, Kalin Lucas'ın basketiyle 12-7 Banvit lehine geçildi. Jamon Gordon ile hücumda ayakta kalmaya çalışan Galatasaray Medical Park'a Serkan Erdoğan'ın basketiyle cevap veren Banvit, çeyreği 22-16 önde kapattı.

İkinci periyoda da iyi başlayan Banvit, ilk iki dakika içerisinde farkı 8 sayıya kadar çıkarttı: 26-18. Sarı-kırmızılıların farkı kapatmasına da izin vermeyen Orhun Ene'nin öğrencileri son iki dakikaya da altı sayı önde girdi. Bu dakikadan sonra Arroyo önderliğinde harekete geçen Galatasaray, Porto Rikolu oyuncunun basketiyle 40 saniye kala 36-35 öne geçti. Ender Arslan'ın da orta mesafe Trendbet şutuyla sarı-kırmızılılar devreyi 38-37 önde bitirdi.

Carlos Arroyo önderliğinde skorlar bulmaya devam eden Galatasaray’a karşı direnen tek isim ise Charles Davis oldu ancak o da pek fazla sürmedi. Peş peşe sayılar bulmaya devam eden sarı-kırmızılılar, 63-49’luk sonuçla son çeyreğe girdi.

Karar çeyreğinde oyunun hakimi Galatasaray’dı. Devrenin sonuna doğru ele geçirdiği üstünlüğü rakibine kaptırmayan sarı-kırmızılı ekip, 79-62 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı 7 Haziran Cuma günü saat 20:30’da Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak.

Eurosport