Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes’i Abdi İpekçi’de ağırladı, rakibini 77-76 yenerek, Türkiye Basketbol Ligi’nin 5. haftasında 4. galibiyetine ulaştı.

İki takımın da boyalı alanda sıkıntısı vardı ve kimin bu bölgeyi daha iyi kullanacağı maçın kaderini belirleyecek detaydı. Maçın başında Efes, Saric ile etkili oldu. Savunma sıkıntısı olan Erceg de Hırvat oyuncunun sertliği karşısında geri adım atınca konuk takım farkı 19-14 ile 5 sayıya çıkardı. Ancak Erceg’in kozu da hücumdu ve Doğuş’un Arroyo’ya nefes aldırmadığı dakikalarda takımı onun sayılarıyla ayakta kaldı. Tabii ki son dönemin yıldızı Sinan Güler’in yine önlenemez penetrelerinin de bunda rolü vardı. Galatasaray, rakibinin Lasma-Saric ikilisiyle boyalı alandan 15 sayı ürettiği ilk çeyreği Sinan-Erceg ikilisinin 14 sayıyısıyla 20-19 önde kapadı.

İkinci çeyreğin başında da Sinan takımını önde tuttu. Efes’in sert oyunu, daha 15. dakikada Saric ile Lasme’nin 3 faule ulaşmasına neden olunca, maçta da kırılma anlarından birisi yaşandı. Furkan, boyalı alandaki etkinliğini artırıp, ribauntlanda denge kurunca farkı 39-28’de 11 sayıya yükseltti Galatasaray, Perperoglou’ndan art arda iki üçlük yese de soyunma odasına 42-38 galip gitti.

Cedi ortak etti ama...

Efes bu kez Saric-Bjelica ikilisiyle oyunu boyalı alana yıktı ve skoru 50-50 yaptı. Ancak her kriz anında sahne alan Sinan, hem savunmadaki hem hücumdaki hamleleri ile bir kez daha takımını ayağa kaldırdı, 3. çeyrek de ev sahibinin 61-57 üstünlüğüyle tamamlandı.

Perperoglou’nun 32. dakikada çıkması Efes için handikaptı ama iki genç Furkan ile Cedi, kalan bölümde çok önemli işler yaptı. Skor 66-57’ye geldiğinde Furkan’ın iki üçlüğü maçın kopmasını önledi. Ama Saric de 5 faulle çıkınca, Efes için işler iyice zora girdi.

Ivkovic, hücumu düşünüp Doğuş yerine Draper ile oyunda kalınca, bunaltıcı baskıdan kurtulan Arroyo da devreye girdi. 39. dakikada da 75-68 öndeydi Galatasaray ama art arda hatalarla maçı kafa kafaya getirdi, fark 2’ye kadar indi, Erceg’in boş şutu sonrasında yine Cedi çizgide 2’de 2 ile skoru 75-74’e getirdi. Arroyo 1-1 ile farkı 3’e çıkardıktan sonra Erceg’in, son bölümün kahramanı Cedi’ye 3 atışlık faul yapması da intihardı ama genç oyuncu 2. atışı kaçırdı.

Son faulu ribaunt düşüncesiyle atmamaya çalıştı ama top çemberden geçince, ribaunt şansı da kalmadı, Galatasaray salondan 77-76 galip ayrıldı.

Kerem korkuttu

Galatasaray Liv Hospital’ın Anadolu Efes’ten transfer ettiği Kerem Gönlüm, karşılaşmanın ilk yarısında hücum ederken, Lasme’nin faulü sonrasında sert biçimde yerde kaldı. Salondakilerin yüreğini ağzına getiren milli basketbolcunun durumunun ciddi olmadığı anlaşıldı ve ikinci yarıda da sahaya çıktı.

Şampiyonluk iradesi!

Galatasaray Liv Hospital coachu Ergin Ataman maçın ardından, “İki takım da bugün dış atışlarda çok kaçırdı. Anadolu Efes de dış atışlarda düşük yüzdede kaldı. Bütün bunlara rağmen iki takım da olağanüstü mücadele gösterdi. Anadolu Efes’te genç oyuncular var, direnç gösterdiler. Anadolu Efes’in uzunlarını faul problemine soktuk. Ancak son 5 dakikada yanlış seçimler yaptık. Şutlar girmeyince, Anadolu Efes de maçın sonuna kadar geldi. Sonuçta bir sayıyla kazandık. Bu galibiyet, Galatasaray Liv Hospital’in şampiyonluk için çok iddialı olduğunun bir göstergesi” diye konuştu.