Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Fransa'nın Strasbourg takımıyla finalde karşılaşacak Galatasaray Odeabank'tan Errick McCollum ve Vladimir Micov, sezonun en iyi ilk 5'inde yer aldı.

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu ULEB Avrupa Kupası'nın internet sitesinde yer alan haberde, turnuvada 2015-2016 sezonunun en iyi 5'leri duyuruldu.

Galatasaray Odeabank'tan ABD'li Errick McCollum ve Sırp Vladimir Micov'un yanı sıra Strasbourg'dan Mardy Collins, Dolomiti Energia Trento'dan Davide Pascolo ile Herbalife Gran Canaria'dan Alen Omic, turnuvanın en iyi ilk 5'ine seçildi. McCollum turnuvada şu ana kadar 18,7 sayı, 4,4 ribaunt, 3,7 asist ortalamaları yakaladı. Micov ise maç başına 13 sayı, 3,6 ribaunt, 2,8 asistle oynadı.

Sarı-kırmızılıların Gabonlu pivotu Stephane Lasme'nin de yer aldığı turnuvanın en iyi ikinci 5'ine ise Herbalife Gran Canaria'dan Kevin Pangos, Stelmet Zielona Gora'dan Mateusz Ponitka, Nizhny'den Victor Rudd ve Dolomiti Energia Trento'dan Julian Wright girdi. Lasme, finale kadar oynadığı maçlarda 11,1 sayı, 6,4 ribaunt, 1,3 blok ortalamaları tutturdu.

Dolomiti Energia Trento'nun İtalyan çalıştırıcısı Maurizio Buscaglia'nın yılın antrenörü seçildiği turnuvada, Mateusz Ponitka ise yükselen yıldız ödülüne layık görüldü.

ULEB Avrupa Kupası'nda sezon, 22 ve 27 Nisan'da Galatasaray Odeabank ile Strasbourg arasında oynanacak final maçlarıyla tamamlanacak.