Slo­ven­ya’da dü­zen­le­nen 2013 Av­ru­pa Bas­ket­bol Şam­pi­yo­na­sı’nda D Gru­bu’nda mü­ca­de­le eden A Mil­li Ta­kı­mı­mız, oy­na­dı­ğı ilk üç ma­çı da kay­be­din­ce maç­lar ta­mam­lan­ma­dan ikin­ci tur şan­sı­nı yi­tir­miş­ti. Mil­li bas­ket­bol­cu­lar, fa­vo­ri­ler ara­sın­da gös­te­ril­di­ği bir tur­nu­va­da ya­şa­dı­ğı bu hüs­ra­nın ar­dın­dan ağır eleş­ti­ri­le­re ma­ruz kal­dı. Ba­şan­tre­nör Bog­dan Tan­je­vic ise he­def tah­ta­sın­da­ki isim ol­du.

2 yıllık sözleşmesi var

Ka­ra­dağ­lı tek­nik ada­mın bu nedenle 2 yıllık sözleşmesi bulunmasına rağmen istifa kararı aldığı öğrenildi. Bunun üzerine yeni menajer arayışlarına baş­la­yan Tür­ki­ye Bas­ketbol Fe­de­ras­yo­nu’nun ise (TBF) Ga­la­ta­sa­ray Ba­ş- an­tre­nö­rü Er­gin Ata­man’la dirsek temasında olduğu bildirildi. Fe­de­ras- ­yon’un Ga­la­ta­sa­ray ile 2 yıl­lık da­ha   söz­leş­me­si bu­lu­nan Ata­man’a hem Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kı­mı hem de Mil­li Ta­kım’ı bir­lik­te ça­lış­tır­ma tek­li­fi gö­tü­re­ce­ği ifade edildi.

Hoca fabrikası

A Mil­li Bas­ket­bol Ta­kı­mı’nın ba­şı­na Er­gin Ata­man’ın geç­me­si du­ru­mun­da Türk spo­ru ve Ga­la­ta­sa­ray adı­na çok il­ginç bir du­rum da or­ta­ya çı­ka­cak. Ni­te­kim Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ku­lü­bün fut­bol ta­kı­mı tek­nik di­rek­tö­rü Fa­tih Te­rim ile ka­dın vo­ley­bol ta­kı­mı an­tre­nö­rü Mas­si­mo Bar­bo­li­ni bu gö­rev­le­ri­nin ya­nı sı­ra ay­nı branş­lar­da A Mil­li Ta­kım­la­rı da ça­lış­trı­yor. Ata­man 12 Dev Adam’ın ba­şı­na geç­ti­ği tak­dir­de Cim­bom’un mil­li ta­kım­lar­la pay­laşt­ğı ho­ca sa­yı­sı da 3’e çı­kmış ola­cak.

Aysal: ''Bir bu eksikti''

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Ergin Ataman’ın adının Basketbol Milli Takımı ile anılmasının ardından gazetemize çok ilginç bir yorumda bulundu. Aysal, A Milli Futbol Takımı’nın başında bulunan Fatih Terim’in geleceğiyle ilgili tartışmalar hâlâ sürerken Ataman ile ilgili ortaya atılan iddialara “Bir bu eksikti” tepkisini gösterdi.

Bugün