AA - Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Ataman'ın yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile A Milli Takım Teknik Menajeri ve Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay da katıldı.

Turgay Demirel, toplantıda yaptığı konuşmada, Ergin Ataman ile 3 yıllık sözleşme yaptıklarını belirterek, "2016 için hedefimiz hem erkekler hem kadınlarda olimpiyatta yer almak. 2012'de kadın milli takımımız olimpiyata katılmıştı. İnşallah 2016'da hem erkek hem kadın milli takımlarımız ile olimpiyatta yer alırız" diye konuştu.

Ergin Ataman'ın başarılı bir antrenör olduğuna dikkati çeken Demirel, "Ergin Ataman'ı tanıtmama gerek yok. Türk basketbolunu yurt dışında başarılarla temsil etmiş biri. Döndükten sonra Türkiye'de şampiyonluklar yaşadı ve Avrupa kupası kazanarak, kariyerinde en üst noktaya ulaştı. Önümüzdeki süreçte A Milli Takımımızın başantrenörü olarak hep birlikte daha büyük başarılara gidebileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun 55. kuruluş yılını kutladığını hatırlatan Demirel, hem kadınlar hem de erkeklerde milli takımlarda ilk kez birlikte dünya şampiyonasına katıldıklarını aktararak, "Kadınlarda dünya şampiyonasını Türkiye'de düzenleyeceğiz. Basketbol milli takımlarımız dünya basketbol şampiyonlarında önemli bir sorumluluk üstlenecek. Futbol takımımızın dünya şampiyonasında olmadığı bir yılda tüm kamuoyu İspanya ve Türkiye'deki erkek ve kadın basketbol şampiyonlarına yönelecek. Erkeklerde arka arkaya 4. kez katılacağımız dünya şampiyonasında ikincilik başarımızı korumak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

A Milli Takım Teknik Menajeri Erdenay ise Ergin Ataman ile anlaştıkları için mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ergin Ataman gerçekten kariyerini hem Türkiye'de hem Avrupa'da kanıtlamış ve çok büyük başarılara imza atmış bir antrenör. 2010'da büyük başarı kazandık fakat son birkaç turnuvadan başarısız sonuçlarla dönüyoruz. 2014 Dünya Kupası'ndan itibaren başarılı bir döneme imza atmak istiyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçireceğiz."

Ataman: "Her kesimi kucaklamaya çalışacağız"

Ergin Ataman da 23 yaşından beri 25 yıldır antrenörlük yaptığını vurgulayarak, "Basketbol antrenörlüğüne en alt noktadan başladım. Türkiye'de her kademede antrenörlük yaptım. 1996 yılından beri başantrenörlükte Türkiye ve Avrupa'nın birçok büyük kulübünde çalıştım. Fakat bir Türk antrenör olarak Türk Milli Takımı'nı çalıştırmak çok büyük bir onur" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun kendisinden beklentileri olduğunu bildiğini anlatan Ataman, şunları söyledi:

"Bu sorumluluğu üzerimde hissedeceğim. Halkımızın beklentisi Türk Milli Takımı'nın bundan sonra katılacağı tüm turnuvalarda derece yapıp, madalya alması. Bunları gerçekleştirmeye çalışacağız. Türk Milli Takımı'nda aile ortamı yaratıp, her kesimi kucaklamaya çalışacağız. Türkiye'de çalışan tüm antrenör arkadaşlarımın fikirlerin alacağız. Türk halkının sahipleneceği bir milli takım yaratmaya çalışacağız. Dünyada ve Türkiye'de Türk basketbolunu temsil eden çok başarılı oyuncularımız var. Onlar da koşarak gelip, ay yıldızlı formaya hizmet etmeye çalışacaklardır. Biz bir bütün olarak burada Türkiye'yi temsil edeceğiz."

"Aysal anlayışla karşıladı"

Daha önce Fatih Terim ile futbol milli takım teknik direktörlüğü konusunda görüş ayrılığına düşen ve tecrübeli çalışıtırıcıyla yolları ayıran Ünal Aysal'ın Ataman'a gelen teklifi nasıl karşıladığınının sorulması üzerine Ataman şu yanıtı verdi:

"Başkanımız Ünal Aysal'a durumu anlattık ve anladı. Futbolda milli maçlar sezon içerisinde oynanırken, basketbolda sezon sonu oynanıyor. Futbolda milli takım antrenörleri altyapıyla da ilgileniyor. Basketbol da durum tam tersi. ABD Milli Takımı dai ya NBA ya kolej hocasıyla çalışıyor. Sağolsun başkanımız durumu onayladı. Kendisine hem kendim hem de Türk basketbolu adına teşekkür ediyorum."