Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague normal sezon C Grubu sekizinci maçında Unicaja Malaga ile karşı karşıya gelecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 5 Aralık Perşembe günü saat 20.30'da başlayacak.

Sarı-kırmızılar, THY Euroleague yedinci hafta maçında son iki sezonun şampiyonu Olympiakos'a konuk oldu ve mücadeleden 72-54 mağlup ayrıldı. Karşılaşmaya dördüncü çeyrekte yaşanan olaylar damga vururken oyuncumuz Pops Mensah-Bonsu üç maç ceza aldı. Yunan ekibinden Mirza Begic 4 maç ve Printezis de üç maç ile cezalandırıldı. Sinan Güler ve Furkan Aldemir 10'ar sayı kaydetti. Galatasaray Liv Hospital 20 top kaybı yaparken rakibimiz 20 asist ile oynadı. Ergin Ataman'ın öğrencilerinin grupta dört galibiyeti bulunuyor.

İspanyol ekibi Malaga üst üst üç maç kaybettikten sonra Stelmet Zielona Gora'yı deplasmanda mağluğ ederek grupta üçüncü galibiyetini aldı. Nik Caner-Medley 15,3 sayı 5,3 ribaund ile oynarken Zoran Dragic 12,3 sayı üretti. Jayson Granger, Fran Vazquez ve Earl Calloway gibi önemli oyuncular bulunuyor.

Malaga'da 84-57

31 Ekim'de İspanya'da oynana maçta İkinci çeyreğin sonunda öne geçmeyi başaran Galatasaray üçüncü ve özellikle dördüncü çeyrekte farkın açılmasına engel olamadı ve oyundan tamamen koparak çift haneli skorlarla mağlup oldu. Galatasaray Liv Hospital'da Jamont Gordon 12 sayı 7 ribaund 6 asist 6 top kaybıyla oynarken Macvan 11 sayı 9 ribaund ve yeni transfer Pops Mensah-Bonsu 10 sayı 11 ribaund üretti. Malaga 19 asist yaparken sarı-kırmızılı 21 top kaybına zorladı.

Maç: Galatasaray Liv Hospital - Unicaja Malaga
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu
Tarih: 5.12.2013 Saat: 20.30
Yayın: NTV Spor Smart