Sezona EuroChallenge'da şampiyonluk parolasıyla giren, hedefinin son basamağına kadar yükselmeyi başaran P.Karşıyaka, finalde Krasnye Krylia'ya 77-76 ile mağlup oldu.

Karşıyaka Arena'nın ev sahipliği yaptiği Final Four organizasyonunda, P.Karşıyaka'nın açık ve net hedefi şampiyonluktu.Şehir,takım ve taraftar buna kilitlenmişti.Yarı finalde Ewe Baskets'i geçen temsilcimiz, finaldeyse Rus temsilcisi Krasnye Krylia karşı karşıya geldi.Taraftarının muhteşem desteğiyle önemli bir seri yakalayarak karşılaşmaya başlayan Karşıyaka, rakibin zaman zaman dengeyi kurmasına izin verse de ilk çeyreği 20-17'yle önde tamamlamasını bildi.

2.çeyreğin başı itibariyle baskısını iyice hissettiren Kaf-Kaf, Can Maxim'in ortaya koyduğu önemli performansla vitesi arttırdı ve farki istediği seviyelere çıkartmasını bildi.Bu noktadan sonra hataya tahammülü yoktu Karşıyaka'nın, nitekim ilk yarının sonuna Hilbet dek etkili performansını sürdürmeyi başardı temsilcimiz, ilk yari 46-34 ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise talihsiz bir olayla başladı, kendini bilmez bir taraftarin sahaya su şişesi atması nedeniyle oyun durdu ve 3.çeyreğe maçı koparma amacıyla başlayan Karşıyaka'lı oyuncuların konsantrasyonu da dağıldı. Yaşanan bu olay sonrasın da ise Rus temsilcisi savunmayı sertleştirerek, farkı tek hanelere çekmeyi başardı.Farkın tek hanelere inmesiyle beraberse K.Krylia'nın etkinliği iyice arttı, Karşıyaka'nın rakibe herhangi bir şekilde karşı koyamaması çeyrek skorunun 9-20 ile Rus temsilcisi lehine olmasına sebep oldu.

Şampiyonluk için son periyotta toparlanması gerekiyordu. Karşıyaka'nın,nitekim Can Maxim'in istekli görüntüsüyle istedikleri rüzgarı arkalarına almış gibiydiler.Maalesef ki bu rüzgar pek uzun sürmedi, Collins'in etkili oyunu Karşıyaka savunmasını fazlasıyla zorlarken temsilcimiz çözüm üretmekte zorlandı.Karşılaşmanın son anları büyük bir heyecana sahne olurken, cok kritik noktada alamadığımız savunma ribaundunun ardından çalınan faul ile bitime 12.6 kala 77-76 ile geri düştü Karşıyaka. Basketbol tarihinin gördüğü görebileceği en kötü son top organizasyonu ise Karşıyaka'nın mağlup olmasina ve bir diğer deyişle şampiyonluğuna mâl oldu. Dixon 23 sayı ile oynarken, Can Maxim'in benchten gelerek attığı 16 sayısı yeterli olmadı.

Emrah Öztürk