Londra'da düzenlenen Final Four organizasyonuna Real Madrid,CSKA Moskova,Barcelona ve geçtiğimiz sezonun şampiyonu Olympiakos katılmaya hak kazanmıştı.Kuskusuz CSKA Moskova organizasyon öncesinde büyük çoğunluğun favorisiydi, tabi öyle olmadı.Gectiğimiz sezonki sampiyonlugu ''sürpriz'' olarak nitelendirilen,Final Four'un yine en zayıf halkası olarak görülen Olympiakos ezip-geçti CSKA'yı.Ortaya koydukları savunma performansı tek kelimeyle muazzamdı, her topa bir el - her oyuncuya bir baskı uyguladılar ve 52-69'luk skoru fazlasıyla hak ettiler.Geriye kalan 28 macta 78.4 sayi ortalama ile oynamış CSKA Moskova'yi, 52 sayida tutmak her babayiğidin harcı değildir,Olympiakos takım halinde cok büyük bir iş başardı.Bir anlamda da geçtiğimiz sezonki şampiyonluğun,  dillendirildiği kadar '' sürpriz '' olmadığını da kanıtlandılar.


Son şampiyonluğunun uzerinden 18 yil Tempobet geçen Real Madrid ile 3. Euroleague şampiyonluğunu kovalayan,ezeli rakip Barcelona bir diğer yari final macinda karşı karşıya geldi.Hizli oyunu seven Real Madrid'i yavaşlatmak,fast breakler yemek yerine oyunu sete dökmeyen isteyen Barcelona pek de başarılı olamadı.Her ne kadar yardım savunmasını iyi yapiyorlar olsalar da,iş-dış dengesini iyi kurmuş olsalar da Real Madrid'i durdurmayı basaramadılar.Son dakikalık bölümde ise tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı Pascual ve takımı Barcelona.Madrid 74-67'lik skorla galip gelirken Olympiakos'un da rakibi oldu.

Bizleri keyifli bir final bekliyor.. Son şampiyonlugunu 1995'de elde eden Real Madrid,finalde Olympiakos ile karşilaşmıştı. Yıllar sonra yine Real Madrid finalde,rakipleri ise 18 yil sonra yine Olympiakos.

Emrah Öztürk