Temsilcimizde 29 sayı atan Alba Torrens finali getiren isim olurken, Zellous da 19 sayı üretti. Ekaterinburg'ta ise Taurasi'nin 21 sayısı finale yetmedi.

Ekaterinburg karşısında karşılaşmaya 8-2'lik seriyle başlayan Galatasaray Odeabank, ilk 5 dakikayı 14-6 ile geçti. Periyodun ilerleyen dakikalarında özellikle Alba Torrens ile hücumda müthiş bir performansa imza atan temsilcimiz, farkı daha da açtı ve ilk çeyreği 28-13 önde tamamladı. 

Temsilcimiz, ilk periyottaki müthiş performansını ikinci çeyreğe de taşıdı. Sayı farkını bir ara 25'e kadar çıkarmayı başaran sarı-kırmızılılar, ilk yarıyı 21 sayı farkla 50-29 önde kapattı. 19 sayı atan Alba Torrens ilk yarının dikkat çeken ismi oldu.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde oyunun kontrolünü Ekaterinburg'a veren Galatasaray Odeabank farkın azalmasına engel olamasa da Torrens'in çeyreğin sonlarında hücumda sorumluluk almasıyla bu çeyreği 66-50 önde bitirdi.

Maçın son çeyreğine 10-2 seriyle başlayan Rus ekibi farkı 68-62 ile 6'ya kadar çekti. Karşılaşmanın sonunda farkı korumayı başaran temsilcimiz, karşılaşmadan 77-70 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Galatasaray Odeabank'ın Avrupa Ligi finalindeki rakibi Fenerbahçe oldu. Final karşılaşması 13 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Rusya'da bulunan DIVS Sports Hall'de gerçekleşecek.