Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu'nun, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki Fenerbahçe derbisinde mevzuata aykırı kadroyla sahada yer aldığı gerekçesiyle Galatasaray'a verdiği hükmen mağlubiyet kararını değerlendirdi. 

TBF Başkanı Harun Erdenay'ın, Lynetta Kizer'in lisansının TBF görevlisi tarafından yanlışlıkla verildiği yönünde basına yansıyan açıklamalarına tepki gösteren Dursun Özbek, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde böyle bir açıklama var. Bizim çocuk dediğin kim Harun? Sen federasyon başkanısın. O zaman çocuk gelip federasyon başkanı olsun. Sen ortadan çık. Galatasaray'ın hakkını kimse gasp edemez ve yiyemez. Böyle basit oyunlarla Galatasaray'ı kimse harcayamaz. Çok kızgınız. Yapılan haksızlığa isyan ediyorum. Federasyon başkanına, yapamayacağı görevin altında daha fazla ezilmemesini tavsiye ediyorum. Sen bu işi bırak."

Federasyonu, yanlı tutumu nedeniyle protesto ettiğini kaydeden Özbek, şunları kaydetti:

"Kimse Galatasaray'ın zerresine halel getiremez. Bir de kalkmış 'Sizi mağlup sayalım, tazminatını öderiz' diyorsun. Sen kimsin? Galatasaray'ın üçlüğünün bedelini ödeyebilecek kudreti hissedebiliyor musun? Kullandığın ifadelerin nasıl bir aymazlık ve arsızlık olduğunu fark et. Sen kimsin Galatasaray'ın oyuncusunun tazminatını ödeyip, telafi edeceksin. Yapılanların, söylenenlerin federasyon ciddiyetiyle bir alakası var mı? Harun! Fenerbahçe'nin emir eri pozisyonunu bırak ki basketbol sahada oynansın. Basketbolu masa başına, sokaklara taşımak istiyorsan biz orada oynamasını da biliriz. Federasyonu ve yanlı tutumlarını protesto ediyorum."

Toplantı esnasında TBF'nin Kizer'e verdiği lisansın fotoğrafı da salonda bulunan ekranlara yansıtıldı.