Geçtiğimiz hafta Eurocup finalinde Fransa'nın Strasbourg takımını geçerek basketbol tarihindeki ilk Avrupa Kupası'nı kazanan Galatasaray Odeabank takımı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, basketboldan Sorumlu Yönetici Can Topsakal, Başantrenör Ergin Ataman ve Sarı Kırmızılı ekip saygı duruşunda bulundu. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve sonrasında heyet, Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdi. 

Dursun Özbek, özel deftere "Atam, 2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile huzurundayız. Kurulduğu günden beri Türk sporuna sayısız başarılar getiren kulübümüz, bugün de bu başarısının onurunu taşımaktadır. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz." satırlarını yazdı.

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı oyuncuları, sonrasında teknik heyet ve Başkan Dursun Özbek eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüler. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "1" ve "53" yazılı Galatasaray formaları hediye edildi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’ten, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın yanında inşa edilecek kapalı spor salonu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonun 12.000 kişi kapasiteli olacağını öğrenince, "Bu kapasite Galatasaray’a yetmez. Eurocup Finali’ndeki ilgi ortada. Salon en az 15.000 kişilik inşa edilmeli" talimatını verdi.