Maddi açıdan kötü bir dönemden geçen Galatasaray'da bu buhrandan en fazla etkilenen takım olan erkek basketbol takımı, giden oyuncuların yerini doldurmaya hazırlanıyor.

Alacakları ödenmediği için takımdan giden Jawai, Aradori, Vougioukas gibi isimlerin yerini NBA'den Patric Young, Sırp uzun Aleks Maric'le dolduran Galatasaray, forvet etsiğini de Justin Carter ya da Mickael Gelabale ikilisinden birisiyle doldurmaya hazırlanıyor.

79-77 kazanılan Darüşşafaka Doğuş maçı sonrasında konuşan Ergin Ataman, transferle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İlgilendiğimiz 2 forvet oyuncusu Gelabale ve Justin Carter. Yönetime 2 ismi de verdim, hangisini alırlarsa o olacak. Maric daha dün akşam geldi. Biraz kilolu gözükebilir ama zaten bu tip bu uzun arıyorduk. Zamanla faydalı olacağına inanıyorum."

İŞTE ERGİN ATAMAN'IN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

"Bizim açımızdan çok değerli bir galibiyet. Darüşşafaka Doğuş bana göre Türkiye liginin şampiyonluk adaylardan bir tanesi ve ligin en istikrarlı basketbol oynayan takımı" dedi.

Son dönemde birçok problemle uğraştıklarına dikkati çeken Ataman, "Takımın dengesinde bir bozulma oldu. 7-8 kişiyle maçlar oynadık. Avrupa'da kazanırken, ligde çok kritik maçlar kaybettik. Bu maç genelde bizim üstünlüğümüzde gitti. Karşılaşma başa baş olduğunda onlar daha kritik toplarda hata yaptı. Tabii ikinci yarıda Micov'un çok üst düzey bir performansı var. Ribaundlarda da bugün ciddi anlamda bir üstünlük sağladık. Bizim açımızdan değerli bir galibiyet. İnşallah bu galibiyetle ligde yeniden yukarılara doğru çıkmaya başlarız. Salı günü de THY Avrupa Ligi'ndeki maratonumuz başlayacak. Onun öncesinde moral bulmuş olduk" değerlendirmesinde bulundu. 

"SİNAN'IN FORMU DEVAM EDİYOR"

Darüşşafaka Doğuş karşısında 4 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalmayla oynayan Sinan Güler'in performansıyla ilgili bir soru üzerine Ataman, "Sinan'ın geçen yılki play-off maçlarından itibaren bir çıkışı var. Milli Takım'la Dünya Kupası'nda da müthiş bir turnuva oynadı. Bu sezon da bizim takımımızın en önemli parçalarından bir tanesi. Bize çok sayıda maç kazandırdı. Sistemin içinde çok önemli bir rol oynuyor. Bugün de ikinci devre çok ciddi anlamda katkı verdi" ifadelerini kullandı.

"MARIC TECRÜBESİYLE BİZİ TAŞIYACAK"

Ataman, Galatasaray Liv Hospital formasıyla ilk maçına çıkan yeni transfer Aleks Maric'i de değerlendirerek, "Maric bizim takımda olmayan tarzda bir oyuncu. Özellikle THY Avrupa Ligi'nde çok geniş uzunlara karşı onu kullanacağız. Çok fazla katkı beklemiyoruz ama görevini yapabilecek tecrübede. Maric'in bize tecrübesiyle katkı vermesini umut ediyorum" şeklinde konuştu.