Eurocup şampiyonluğu yaşayan Galatasaray Odeabank’ta antrenör Ergin Ataman TT Arena’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ataman, 9-10 milyon dolarlık bütçe ile Euroleague kadrosu kurabileceklerini belirten Ataman Dursun Özbek’in bugün kendisine kulüp üyelik kartını verdiğini söyledi.

Arena’da yapılan toplantıda açılış konuşmasını basketboldan sorumlu yönetici Can Topsakal yaptı. Topsakal “Bütçeyi yükseltmek zorundayız. Odeabank sayesinde güçlü bir kadro kurmuştuk. Yeni sezonda da bize destek olacaklar. Basket kombinelerini 4 Mayıs’ta çıkarıyoruz. Değerli koltuklar pahalı ama ilgi göreceğini düşünüyoruz. Galatasaray Odeabank’ın özel tişörtleri çıkacak Eurocup ile ilgili. Bunlardan da kulübe güzel bir gelir bekliyoruz” dedi.

Ergin Ataman kulüp üyesi oldu

Daha sonra sözü alan koç Ergin Ataman ise yeni sezon ile ilgili Galatasaray yeni sezonda kesinlikle Euroleague’de yer alacak dedi.

Ataman ilk olarak “17123 üye numarası ile Başkanımız bana kulüp üyeliği kartımı verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Prosedür gereği en az 10 yıl sonra kulüpte yönetime girebileceğim. Ben de yönetimde yer almayı başkan olmayı istiyorum” şeklinde konuştu.

"Galatasaray'dan ayrılmam söz konusu değil"

Kulüpte kalmam için Dursun Özbek çok büyük çaba sarfetti. Birlikte çok güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz diyen Ataman, “G.Saray’da Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri. Türkiye’de Avrupa’nın en iyilerinden. G.Saray’dan ayrılmam söz konusu değil. Euroleague NBA gibi olacak. Bütçeyi yükseltmek zorundayız. 9-10 milyon euroluk bütçe ile çok güçlü takım olmayı vaad ediyoruz. Belirlenen hedefler olursa ben kalacağımı söyledim. Bana herhangi bir teklif gelmedi. Transferin konuşulacağı dönemde değiliz” ifadesini kullandı.

Milli Takım’daki geleceği ile ilgili görüşlerini de anlatan Ataman, “Bu hafta içinde Başkan Harun Erdenay ile bir toplantı yapacağız. Hem kulüp hem de milli takım zor. 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na direk katılıyoruz. 2017 Avrupa Basketbol şampiyonasında Milli Takım’ın başındayım. Galatasaray ile bu kadar başarılar yaşadım. Galatasaray’ı da bırakmak istemiyoruz. Pazar akşamı izin alınırsa Beşiktaş maçından önce 50 taraftar önünde kupamızı almak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.