Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, oyuncusu Göktürk Gökalp Ural'a tokat atan Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'a 75 bin lira para cezası verdi.

Kurul toplantısının ardından TBF'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, sporcunun, kendisine yönelik tokat ve küfürlü söylemler nedeniyle şikayeti üzerine yapılan incelemenin ardından, Ataman'a para cezası verildiği bildirildi. Kararın gerekçesinde ceza vermeyi gerektiren hukuki normlar sayıldıktan sonra, "Önemli bir kulübün, hatta Türk Milli Takımı'nın antrenörü durumundaki Ergin Ataman'ın, spor camiasındaki diğer kişilerin sorumluluklarının ötesinde, genç spor insanlarına ve bilhassa geleceğin antrenörlerine örnek olma sorumluluğu bulunmaktadır. Bu tip olaylar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmak, bu tip olaylara destek olmak anlamına geleceği, ilgililerin mevzuat kapsamında cezalandırılarak, caydırıcılık ilkesinin uygulanması gereği açıktır" denildi.
 
Ataman'ın, yaşanan olayla ilgili TBF'ye gönderdiği cevap yazısında, sporcunun müsabaka içerisinde ruhsuz bir şekilde davrandığını, bu nedenle motive etmek ve ders vermek amacıyla sporcuya hafif tokat attığını belirttiği kaydedildi. Basketbolcu Göktürk, Galatasaray Liv Hospital'in Türkiye Basketbol Ligi'nde NSK Eskişehir Basket ile yaptığı maçın devre arasında, başantrenör Ataman'ın kendisine yönelik davranışı nedeniyle TBF'ye başvurmuştu.

TRANSFERE AŞK ENGELİ