Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçında Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe'yi 72-69 yenerek 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe'nin 5-0'lık seriyle başladığı ve ardından Galatasaray Odeabank'ın 7-0'lık seriyle karşılık verdiği karşılaşmanın 5. dakikası, 12-12 beraberlikle geçildi. Sarı-lacivertliler, iki takımın da yüksek yüzdeyle şut atarak başladığı ilk çeyreğin 7. dakikasında, Birsel Vardarlı'nın üç sayılık basketiyle farkı 6 sayıya (12-18) çıkardı. Ev sahibi ekip, Torrens'in üst üste kaydettiği basketlerle oyunu dengeledi ve ilk çeyrek 24-24'lük eşitlikle sonuçlandı.

İkinci periyot karşılıklı basketlerle başlarken, Galatasaray Odeabank, Nevriye Yılmaz'ın üst üste dış atışlardan bulduğu sayılarla, 15. dakikada 33-32 üstünlüğü yakaladı. Bu çeyrekte iki tarafın da şut yüzdesi düşerken, Pondexter ile sayı üreten Fenerbahçe, soyunma odasına 37-36 önde gitti.

Üçüncü periyotta iki takım da savunmalarını sertleştirdi. Sarı-lacivertliler, periyodun başlarında McCoughtry ile Matovic'in basketleriyle rakibinin skor avantajını ele geçirmesine izin vermedi ve 25. dakikayı 46-42 üstün geçti. Serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla 7-0'lık seri yakalayan Galatasaray Odeabank, 28. dakikada 49-46 üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin son dakikası içinde Birsel Vardarlı ve kendi yarı sahasından McCoughtry ile olmak üzere iki üç sayılık isabet kaydeden konuk ekip, final periyoduna 53-51 üstün girdi.

Son periyotta başa baş mücadele devam etti. Fenerbahçe'de McCoughtry sorumluluk almaya çalışırken, sarı-kırmızılılar rakibine Torrens ile karşılık verdi. Yacoubou'nun atış anında kendisine yaptığı faul ve aynı pozisyonda Matovic'e çalınan teknik faulün ardından üst üste 4 serbest atışı isabete çeviren Torrens, 35. dakikada Galatasaray Odeabank'ı 61-57 öne geçirdi. Birsel Vardarlı ve Yacoubou'nun sayılarına pota altında Nevriye Yılmaz ve Lyttle ile cevap veren ev sahibi takım, son 1,5 dakikaya 69-64 üstün girdi. Sarı-lacivertliler, McCoughtry'nin üst üste basketleriyle, son 30 saniyede farkı 1 sayıya (70-69) indirdi. Fenerbahçe, Lyttle'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği iki isabetin ardından son hücumu değerlendiremedi ve Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 72-69 galip ayrıldı.

Sarı-kırmızılılarda 4 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken, Nevriye Yılmaz 15 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Ev sahibi ekipte Lyttle 14 sayı, Zellous ve Torrens 11'er sayı üretti. Fenerbahçe'de Birsel Vardarlı ve McCoughtry'nin 14'er sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Toplam 3 galibiyete ulaşan tarafın sezonu şampiyon tamamlayacağı serinin ikinci maçı, 27 Nisan Pazar günü yine sarı-kırmızılıların ev sahipliğinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Öte yandan, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve sarı-kırmızılıların erkek basketbol takımı başantrenörü Ergin Ataman da karşılaşmayı izledi.

Webaslan