ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Pınar Karşıyaka'yı 28 sayı farkla 93 - 65 yenen Galatasaray Odeabank, çeyrek finale yükseldi.

Kulübümüzden örnek davranış

Galatasaray Odeabank, Türkiye'de bir ilke imza atarak, beyin felci olan 9 yaşındaki Yusuf Okur ile 1 günlük sözleşme imzaladı.

Sarı – Kırmızılı kulüp serebral palsili 9 yaşındaki Yusuf Okur ile 1 günlük sözleşme imzaladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçta Galatasaray Odeabanklı oyuncularla birlikte parkeye çıkan Yusuf, seremonide de yer aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya, bir süredir önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirterek, "Euroleague'e adım attıktan sonra sosyal sorumluluk projeleri altında bir takım projeler üretmeye başladık. Bugün de serebral palsili Yusuf Okur ile bir günlük sözleşme imzaladık. Farkındalık yaratmak istiyoruz. Çok mutluyuz" dedi.

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Serebral palsi (SP), diğer adıyla beyin felci, doğum öncesinde, sırasında veya sonrasında merkezî sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan tablodur. Beynin oksijensiz kalması sonucu olabileceği düşünülmektedir. Tedavisi yoktur, ancak etkisinin en aza indirilmesi söz konusudur.

Galatasaray Odeabank'ın bir günlük sözleşme imzaladığı serebral palsi hastası 9 yaşındaki Yusuf Okur...

Posted by Galatasaray Gazetesi on 1 Mart 2016 Salı