Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray’ın Fenerbahçe ile oynadığı maçta oyuncu Lynetta Kizer’e yanlış lisans vererek, sarı-kırmızılı takımın galip geldiği maçta hükmen yenilmesine neden olan Türkiye Basketbol Federasyonu eski çalışanı Tolga Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Yücel hakkında, “Görevi kötüye kullanma” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheli Tolga Yücel’in, suç tarihinde Türkiye Kadınlar Basketbol Federasyonu’nda Lisans İşleri sorumlusu olarak çalıştığı belirtildi. İddianamede, Yücel’in bir kulübün sporcusu olarak Türkiye liglerinde oyuncu olarak yer alacak olan Lynetta Kizer isimli oyuncuya verilmesi gereken lisansın dışında farklı türden bir lisans verdiği belirtildi.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILANMASI İSTENDİ

İddianamede, Yücel’in Kizer’e vermesi gereken lisansın dışında verdiği bu lisans ile ligde oynaması mümkün olmayan bir oyuncunun oynamasını sağladığı belirtildi. Yücel’in bu suretle görevini kötüye kullanma suçunu işlediği belirtilen iddianamede, bu suçtan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek Ekim ayına duruşma günü verdi.