THY Avrupa Ligi Disiplin Kurulu, İstanbul'daki maç öncesi çıkan olaylar nedeniyle, Galatasaray'a 3 maç seyircisiz oynama ve 100 bin avro, Kızılyıldız Telekom'a da 1 maç seyircisiz oynama ve 50 bin avro para cezası verdi.

Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, turnuvanın 6. haftasında Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız Telekom takımları arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçın öncesinde çıkan ve bir Sırp taraftarın ölümüyle sonuçlanan kavgada yaşananlar nedeniyle iki tarafa da ceza verildiği bildirildi.

Açıklamada, sarı kırmızılı kulübün olaylar öncesinde gereken tedbirleri alamaması ve olaylara taraftarının neden olduğu gerekçesiyle İstanbul'daki 3 karşılaşmayı seyircisiz oynayacağı ve 100 bin avro para cezası ödeyeceği belirtildi.

Kızılyıldız Telekom'a da aynı gerekçelerle 1 maç seyircisiz oynama ve 50 bin avro para cezası verildi. Tarafların 10 gün içinde karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız Telekom arasında 21 Kasım'da oynanan maç öncesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde saat 19.30'da çıkan kavgada, Kızılyıldız taraftarı 25 yaşındaki Marko Ivkovic, aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Ivkovic kurtarılamamıştı.

Olayların ardından gözaltına alınan 7 kişiden biri tutuklanmıştı.

MURAT ÖZYER'DEN İTİRAZ AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital'a verilen 3 maç seyircisiz oynama ve 100 bin avro para cezasına itirazda bulunacaklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın Sırbistan'ın Kızılyıldız takımı ile yaptığı maçtan önce çıkan olaylar nedeniyle verilen cezanın dosyasının akşam saatlerinde kendilerine ulaştığını belirtti.

Özyer, "Bize 35 sayfalık bir dosya geldi. İlk bakışta dosyada birtakım eksiklik ve yanlışlıkların olduğunu düşünüyorum. Yarın yönetim kurulu üyelerimiz ve avukatlarımızla değerlendirme yapıp, gerekli açıklamada bulanacağız. Savunma için 10 günlük bir süreç var. Bu sürede gerekli hazırlıkları yapıp, en iyi şekilde savunmamızı yapacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma öncesinde çıkan olaylarda aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Sırp taraftar Marko İvkovic kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayların ardından gözaltına alınan 7 kişiden biri tutuklanmıştı.