Galatasaray Yönetimi’nin önceki gün resmi internet sitesinden yayınladığı mesaj, spor kamuoyuna bomba gibi düştü. Sarı-Kırmızılılar, ‘Etik spor için boykot’ başlığını kullandıkları duyuruda, adeta savaş baltalarını çıkarıyor ve bundan sonra her alanda adalet için mücadele etme kararı aldıklarını ifade ediyorlardı. Bu doğrultuda Başkan Ünal Aysal önderliğinde bir operasyon başlatılacağı öğrenildi.

‘Fener ağırlıklı yönetimler’


Hedefte iki kişi var; biri Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, diğeri de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel... Her iki başkanla da ciddi sorunlar yaşayan, deyim yerindeyse kanlı bıçaklı olan Aysal, artık Galatasaray’ın federasyonlardaki temsil gücünü maksimum seviyeye çıkarmak istiyor. Yakın çevresine her fırsatta her iki kurumun da Fenerbahçe ağırlıklı yönetildiğini anlatan Aysal, kendi adamlarını devreye sokmaları gerektiğini düşünüyor. 

Basketbola Lutfi Arıboğan


Operasyon iki cephede de eş zamanlı olarak yürütülecek. Turgay Demirel, FIBA’nın başına geçip, Basketbol Federasyonu’nu bırakacağı için buraya gelecek yeni yönetimin Galatasaray destekli olarak seçilmesi hedefleniyor. Daha önceki seçimi kaybeden Lutfi Arıboğan’ın bu pozisyon adına en uygun aday olduğu kanısı hakim. Arıboğan’ın koltuğa oturmasıyla, önce basketbol cephesindeki ‘adaletsizlik’ ortamına son verilecek.

Trabzon ve Bursa destekli


Yıldırım Demirören’e karşı da çok sağlam bir cephe kurulması gündemde. Öncelikli amaç, Demirören’i koltuğundan indirmek. Bu doğrultuda gerekirse imza toplanmaya başlanacak. Yeterli sayıya ulaşılması ve aynı çoğunluğun seçim sırasında da sağlanabilmesi adına birçok kulüple görüşme yapılacak. Galatasaray bu cepheyi açarken ilk olarak kendileriyle aynı görüşte olan Trabzonspor ve Bursaspor camialarını yanına çekecek. Bu kulüplerin önderliğinde başlayacak operasyon, bir yerde Fenerbahçe’ye karşı da cephe açılması anlamına geliyor.

Bu hafta aday konuşulacak


Dolayısıyla olası bir darbe sonrası seçilecek aday konusunda da bir birlik sağlanmış olacak. İşte bu bağlamda yeni TFF Başkanı olarak hangi ismin ön plana çıkacağına henüz karar verilmiş değil. Bu hafta gerçekleşecek yönetim kurulu toplantısında gündeme gelecek konulardan biri de bu olacak. Olası bir seçimde hangi adayın destekleneceği konusu görüşülecek. 

Eğer hükümet işaret ederse


Bu operasyonda Galatasaray’ın işi hiç kolay olmayacak gibi görünüyor. Zira özellikle futboldaki seçimlerde, genellikle hükümet tarafından işaret edilen isimlerin galip geldiği biliniyor. Hepsi birer iş adamı olan kulüp başkanları da, kendi iş hayatlarına sekte vurdurmamak için tersi bir duruş sergileyemiyor ve kim işaret edilirse onun seçilmesini sağlıyor. Bu bağlamda Galatasaray’ın öne çıkaracağı aday ya da adaylarla, hükümetin farklı bir proje düşünmesi halinde, diğer kulüplerin Sarı-Kırmızılı cepheye yaklaşmaları nasıl sağlanacak, şimdilik tam bir muamma.

Fanatik