Uşak'ta gerçekleşecek Basketbol Süper Toto Türkiye Kupası Eleme Grubu maçları için dün akşam uçakla Denizli'ye giden Galatasaray Liv Hospital takımı oyuncuları Cenk Akyol, Ender Arslan ve Carlos Arroyo, havalimanına gitmeden önce Akyol'un otomobiliyle Yeşilköy'de bir restorana gittiler. İddiaya göre, basketbolcular yemek yerken, Savaş Ş. ile kardeşi Şahin Ş., Cenk Akyol'un yol üzerine park ettiği otomobilin bagajını açtıktan sonra içlerinde kimlik belgeleri, giysi, kişisel bakım ürünleri, elektronik eşyalar ve bir miktar para bulunan basketbolculara ait çantaları alarak kaçtı.

Yemek sonrası otomobille havalimanına giden üç basketbolcu, bagajı açınca çantalarının çalınmış olduğunu gördüler. Basketbolcular Cenk Akyol, Ender Arslan ve Carlos Arroyo, polise başvuramadan uçağa binerek takımla birlikte Denizli'ye gitti. Galatasaray Liv Hospital takımı Denizli'den karayoluyla basketbol karşılaşmalarının yapılacağı Uşak'a geçti.

İTİRAF ETTİLER

Basketbolcuların çantalarını çalarak izlerini kaybettiren Savaş Ş. ile Şahin Ş., Kuştepe'de uygulama yapan Motorize Polis Timi, tarafından yakalandı. Polis ekipleri, ikilinin bulunduğu taksiyi şüphelenerek durdurdu. Kardeşleri taksiden indiren polisler kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Yapılan aramada Savaş Ş.'nin üzerinden Carlos Arroyo'nun ehliyeti ve kredi kartı çıktı.

Yaptıkları hırsızlığı itiraf eden iki kardeş gözaltına alındı. Kardeşler daha sonra polislere çantaları sakladıkları yeri gösterdi. Motorize Polis Timi ekipleri, çantaları kontrol ederek çalınan giysi, kimlik bilgileri, kişisel bakım ürünleri ve yaklaşık 3 bin lirayı parayı buldu.

Ancak ikili, 3 basketbolcuya ait cep telefonu, cep bilgisayarı ve taşınabilir müzik çalarları ise nereye attıklarını bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.

KULÜBE HABER VERİLDİ

Savaş Ş. ile Şahin Ş.'yi Kuştepe Polis Merkezi'ne teslim eden Motorize Polis Timi polisleri, Galatasaray Kulübü'ne ulaşarak hırsızları yakaladıklarını bildirdi. Kulüp yetkilileri de basketbol takımının menajeri Ömer Yalçınkaya'yı arayarak durumu bildirdi.