TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU VE SORUMLULARA AÇIK UYARI!

"Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe Kadın Basketbol takımları, bu akşam Türkiye şampiyonluğu yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkıyorlar.

İki takım arasında Çarşamba akşamı oynanan üçüncü maçta yaşanan müessif olayları göz önüne alarak, hem Türkiye Basketbol Federasyonu, hem de bütün ilgili ve sorumluları, bu akşamki maç öncesinde uyarmayı görev biliyoruz.

Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde yapılan üçüncü karşılaşmada, salondaki taraftarların maç boyunca doğrudan sporcularımıza ve kulübümüze yönelik kötü ve küfürlü tezahüratlarını önlemek için hiçbir girişimde bulunulmaması ve maçın sportmenlik dışı bir ortamda sonlanmasına izin verilmesi, bu uyarıyı yapmamızı zorunlu kılmıştır.

Benzer salon olaylarında, gerekli disiplin yönetmeliği gereği, hemen ceza uygulamasına giden Federasyon kurullarının, bu maçla ilgili hiçbir yaptırımda bulunmamaları ve sessiz kalmaları, federasyonun tarafsızlık ilkesine bir kere daha gölge düşürmüştür.

Çarşamba akşamki maçta, hakem tayini ve aleyhimize yapılan hakem hatalarını da dikkate alarak, bu akşam yine Fenerbahçe’nin ev sahipliğinde yapılacak karşılaşmada, gerek sportmenlik dışı salon olayları, gerekse hakem kararları konusunda, TBF’yi ve sorumluları şimdiden uyarıyoruz.

Yönetimimiz, bütün ilgili kurum ve kişileriyle birlikte, gelişmelerin yakın takipçisidir."

ULTRASLAN'DAN YÖNETİME ÜLTİMATON