Anadolu Efes maçında başantrenör Ergin Ataman'a iki kez teknik faul çalınmasını eleştiren Akuzum, TBF Başkanı Turgay Demirel'i istifaya davet etti.

Kulübümüzün basketbol şube sorumlusu Ural Aküzüm şu açıklamaları yaptı;

"Kimse kusura bakmasın. Bu muameleyi kabul etmiyoruz Galatasaray centilmenlik yapıyor saygılı davranıyor diye mağdur edemezsiniz. Bizim milyonlarca taraftarımız haklı olarak tepki gösteriyorlar. Federasyon yönetimi adil olmazsa tepkileri nasıl dindireceğiz?

23 yıllık bir başkan, yıpranmış ve adaletini kaybetmiş bir federasyon artık miadını doldurmuştur. İstifaya davet ediyoruz. Bu taraftara, Galatasaray sevdalılarına,  oyuncularımızın alın terine yazık. Galatasaray basketbol şubesi sahipsiz değil."

Galatasaray'ın büyük bir hakem skandalıyla 77-75 kaybettiği maçta Ergin Ataman diskalifiye edildi.

Maçın bitimine 3 dakika 28 saniye kala Ergin Ataman, ikinci kez teknik faul alarak hakemler tarafından diskalifiye edildi.

Ataman'ın son çeyrekte Erceg'in teknik faul almasına itiraz etmesi üzerine maçın hakemleri, daha önce bir teknik faulü olan tecrübeli çalıştırıcıyı, ikinci kez teknik faul vererek diskalifiye etti. Ergin Ataman, maçın kalan bölümünde diskalifiye olduğu için soyunma odasına gitti ve takımının başında yer alamadı. Sarı-kırmızılı takım, kalan sürede yardımcı antrenör Yağızer Uluğ yönetiminde maça devam etti.

Öte yandan, maçın 3. çeyreğinin sonunda Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic'in masa hakemlerine yaptığı şiddetli itiraz sonucu, hakemlerin teknik faul çalmamasına Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman büyük tepki gösterdi. Ivkovic'in teknik faul alması için itirazda bulunan Ataman, istediği olmayınca basın tribününde bulunan gazetecilere doğru dönerek "Bu ne ya?" diye tepki gösterdi. Ivkovic'in itirazının devam etmesi üzerine, hakemler Sırp çalıştırıcıya teknik faul verdi.