Galatasaray'ı, Sırbistan’da devlet koruyacak. Kızılyıldız’la Perşembe günü Belgrad’ta saat 20.00’de oynanacak THY Euroleague karşılaşması öncesi Dış İşleri Bakanlığı devreye girdi.
 
G.Saray’ın başvurusu üzerine bu karşılaşmada yaşanabilecek riskleri göz önüne alan bakanlık, Sarı-Kırmızılı kulübe 5-7 kişiden oluşan bir güvenlik timi vermeyi kararlaştırdı. Bu konuda yaşananları ve gelişmeleri Basketbol Şubesi’nden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Can Topsakal Akşam’a şöyle aktardı:
 
SON TOPLANTI BU AKŞAM
 
"Şu ana kadar güvenlik konusunda Kızılyıldız kulübüne yaptığımız başvurulardan kesin bir dönüş alamadık. Hala Kızılyıldız Başkanı’ndan güvenlikle ilgili garanti bekliyoruz. Bu konuda son toplantıyı pazartesi akşamı (bu akşam) yapacağız. Takım özel uçakla gidecek. Eğer güvenlik garantisi gelirse yönetim kurulu da takımla birlikte olacak. Karşı taraftan gelecek cevap bu konuda belirleyici olacak. Takıma orada bir destek, moral lazım. Tabi ki yönetim gitmezse, şartlar zor olacak. Eşit şartlarda bir müsabaka olmayacak. Bu maç G.Saray’ın son 8’e kalması için çok önemli. Normal şartlarda biz onları yeneriz. Ama bu şartlarda ne olur bilemem.
 
KONSOLOSLUKLAR GÖRÜŞÜYOR
 
Dış İşleri ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. Konsolosluklar da kendi aralarında görüşüyor. Dış İşleri Bakanlığı bize 5-7 tane koruma polisi verecek. Bu tim bizimle birlikte gelecek. Takımı koruyacak. Bu çok önemli. Sırp tarafı da koruma verecek. Ayrıca Euroleague’den bir temsilci bizi havaalanında karşılayacak ve takım orada olduğu sürece bizimle olacak.
 
(Akşam)