Basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyeliğini yürüten Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü yönetim kurulu toplantısında bu görevinden ayrıldığını anlattı. Topsakal, "Basketbolcu çocuğumuza yapılanı kabul edemedim ve beklentilerim yönünde bir karar çıkmaması üzerine de şubedeki görevimi bıraktım" dedi.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki NSK Eskişehirspor maçının devre arasında 19 yaşındaki oyuncu Göktürk Ural'a yönelik saldırının ve sonrasında yaşananların üzüntüsünü hissettiğini aktaran Topsakal, şöyle konuştu:

"Ben, bu genç kardeşimizin affedilmesini istedim. Yapılanların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, büyük haksızlık yapıldığını, sporcunun da Galatasaraylı bir evladımız olduğunu söyledim. Ergin Ataman hoca ise geri adım atmadı. Bunları bir hafta öncesinde belirtmiştim. 'Sonuç çıkar mı, acaba bir geri adımı olur mu' diye bekledim. Sonunda ise basketbol şubesindeki görevimden istifa etmek zorunda kaldım."

"Başkan hocayla görüştü"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, başantrenör Ergin Ataman ile bir görüşme yaptığını kaydeden Topsakal, "Karşılıklı olarak oturup konuştular. Bu görüşmeden bir sonuç çıkmadı. Ergin hoca, bahane olarak sporcunun federasyona yaptığı şikayeti göstermiş. Çocuk da ne yapsın, çaresiz kalmış" değerlendirmesinde bulundu.

Topsakal, Göktürk Ural'ın harcanmasına karşı durduğunu dile getirerek, "Yapılanın haksız olduğunu, bir insan ve Galatasaraylı olarak bunu kabul edemeyeceğimi hep aktardım ancak bu konuda bir çözüme varılamadı. Yönetim kurulunun yüzde 70-80'i de benim tarafımdaydı ama kararı başkan veriyor. Durumun daha da büyütülmemesi için konuyu kapatmak istedi" ifadelerini kullandı.

Basketbol şubesinde Ural Aküzüm'ün çalışacağını ve mevcut durumda önemli bir mali sorun bulunmadığına inandığını dile getiren sarı-kırmızılı yönetici Topsakal, "Esasında mali olarak önemli bir sorun yok. Sadece ödemelerde gecikme var ve zaman içinde hesaplar kapatılacak. Ben de artık finans ve mağazacılık birimine yardımcı olacağım" diye konuştu.

"Seçimi bekliyorum"

Topsakal, Galatasaray Yönetim Kurulu'ndan istifa etmeyi düşünmediğini ve mayıs ayındaki seçimi beklediğini kaydetti.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Can Topsakal, "Dursun Aydın Özbek'in seçimde aday olmasını bekliyoruz ve ben de listesinde yer alacağım. Tabii daha seçimlere kadar önümüzde süre var. Başka bir gelişme olur mu bilemeyiz" diyerek sözlerini tamamladı.