Ankara DSİ ERA 76 - 57 Boluspor

1.çeyrek karşılıklı olarak telaşlı oyun, tempolu hücümlar ile başladı. Doğan Hakyemez takımı Ankara DSİ ERA benchinin hemen arkasında verdiği sert tepkilerle, hakemleri etki altında bırakmaya çalıştı ve başarılı oldu da denilebilir. Devre skoru 40-31'le Ankara DSI Era lehineydi. 3. çeyrek karşılıklı üçlüklerle baslarken, Boluspor bu bölümde potayı iyi savundu. 3.çeyreğin ortasından son bölümüne dek, DSİ Era'dan uzun soluklu bir seri geldi ve buna  iyi savunma da eklenince Ankara ekibi farkı açtı. Sahadan 57-76'yle galip ayilmasini bildiler.Bu sonuca ragmen Ankara DSI Era'nin 2.lige cikma sansi bir sonraki güne kaldi.

 İstanbul DSİ 74 -93  Büyükçekmece Belediye

Maç iki takım adınada dengeli başladı, tempolu ve sert mücadelede Büyükçekmece yüzdeli üçlüklerle fark açtı 1.çeyrekte. Cemal Bayraktar'ın buzzer turnikesi ile 1.çeyreği skor önde kapattı. 2.çeyreğe de bıraktığı yerden devam eden Cemal Bayraktar üçlük ve asistleriyle takımın farkı açmasında etkili oldu. Devre skoru. 2. Devrede maç koptu ve rahat oyunuyla Büyükçekmece Beld. Maçı skor kazanarak 2.lige çıkmayı garantiledi.
 İTÜ 61 -59  Düzce Belediye

Düzce pota altında Çağlar Gürle'nin sayıları ile öne geçti, top paylaşımını iyi yapan Düzce  z bloklarin ardindan bulduğu Aresbet üçlüklerle Düzce ilk ceyreği önde kapattı. 2. çeyrekte ise İtü'nün sert savunması sonuç verirken, Düzce'nin de yanlış tercihleriyle fark iyiden iyiye azaldı. 2.çeyrek Burak Özer'in buzzer tipiyle bitti ve İtü farkı üçe indirerek soyunma odasına 30-27'le geride girdi. 3.çeyrekte İtü'nün alan savunması Düzce'nin sayı bulmasını zorlaştırdı. Bu bölümlerde Düzce Çağlar Gürle'nin sayı ve ribaundlarıyla ayakta kalirken, ceyrek sonunda İtü yakaladığı hızlı hücümlarla  son ceyrege üç sayı farkla önde girdi. İtü 4. ceyreğe Volkan İncekara ve Ercan Karalar'in üçlükleriyle başladı. Çeyrek ortasında alan savunmasına dönen Düzce yine Alper'in attığı üçlükle farkı bire indirdi. Hücümda sayı bulmakta zorlanan İtü'nün imdadına yılların tecrübesi,  39 yaşındaki Tolga Tekinalp'in hücüm ribaundu sonrası buldugu sayi yetisti.Sonrasında gelişen hücümda Düzce'den  Alper bu ceyrekteki üçüncü üçlügünü attı ve takımını maça tekrar ortak etti (57-57). İtü maçın bitimine 24sn kala Erman demirer'in alan savunmasına karşı penetresiyle sayıyı buldu ve 61-59 öne geçti. Düzce üst üste bulduğu iki boş üçlük atışından yararlanamazken, maçı İtü 61-59'la  kazandı. Bu sonuçla İTÜ 2.lige çıkmayı garantilemis oldu.

Yarın oyananacak maçlar sonunda 2.lige çıkacak 3. takım da belli olacak.


Emre Sezgin