Galatasaray Kulübü, alacakları ödenmediği gerekçesiyle Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek finalinde Abdullah Gül Üniversitesi ile oynanan ilk maça çıkmayan ABD'li oyuncu Jewell Loyd'a ceza verileceğini açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Abdullah Gül Üniversitesi maçına saatler kala, kulüpten sadece bir maaş alacağı bulunan oyuncu Jewell Loyd'un bu durumu bahane ederek sahaya çıkmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Jewell Loyd'un menajeri, maç günü sabah saat 06.20'de ödenmeyen maaşın maç saati olan 18.00'e kadar yatırılmaması halinde Loyd'un maça çıkmayacağını beyan eden bir elektronik posta ile ihtar göndermiştir. Oyuncumuz, hafta sonu bankaların kapalı olduğu herkes tarafından gayet iyi bilinmesine rağmen Abdullah Gül Üniversitesi maçına çıkmayarak açık bir suç işlemiştir. Dünyanın herhangi bir hukuk ülkesinde, bu şekilde art niyetli davranarak kontratlı olduğu bir takımın maçına kasten ve bilerek çıkılmaması kabul edilebilecek bir durum değildir. Jewell Loyd hakkında, kulübümüzün iç disiplin yönetmeliği uygulanarak, yönetim kurulunun alacağı karar çerçevesinde gerekli ceza verilecektir."