Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Ligi’nin 19. hafta maçında Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe’ye 77-68 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.
Ataman’ın açıklamaları şu şekilde:
“İki takım için de fiziksel ve mental olarak zor bir maçtı. Fenerbahçe zor bir deplasmandan geldi. Biz de Pınar Karşıyaka ile Eurocup’ta zorlu bir eleme serisi oynuyoruz. Biz de bir idman yaparak bu maça hazırlandık. Kafalar biraz Karşıyaka maçında da olsa, bu bir derbi maçıydı. İyi mücadele etti iki takım. İlk devrede istediklerimizi tamamen ortaya koyduk. Göksenin bu bölümlerde iyi savunma yaptı. Hakemlerin yarattığı anlamsız bir teknik faul çalındı bize. Göksenin de tribünlere hareket yapmadığını söylüyor, bakacağız. Momentumu kaybederek iyi başladığımız devreyi 5 sayı geride kapattık. İkinci yarıya iyi başlayamadık ancak özellikle fark 14 sayı olduktan sonra yeniden karakter koyduk, sert savunma yaptık ve son beş dakikada 17 sayılık farkı koruma yoluna gittik. Lig daha çok uzun ama her takım her takımı yenebilir. Bugün kaybetsek de takımımın oyunundan memnunum. Çok iyi mücadele ettik, iyi savaştık. Galatasaray formasına, armasına yakışan bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.
Tek bir transfer hakkımız kaldı ve bu oyuncu bizim için çok önemli. Alacağımız oyuncu pota altına iyi katkı verirse ligdeki şampiyonluğun en büyük adaylarından biri oluruz. Çin’den ve Avrupa’dan oyuncu bakıyoruz. Açıkçası çok da acele etmiyoruz. Nisan’a kadar transfer hakkımız var. Mutlaka transfer yapacağız. Yönetimimizle de mutabatak halindeyiz.”