NBA'de sezon yavaş yavaş sona eriyor. Miami Heat - San Antonio Spurs serisinin galibi 2012-2013 sezonun şampiyonu olup, Larry O'Brien kupasının sahibi olmaya hak kazanacak. Tabii ki sezon biterken takas dedikoduları da aldı başını yürüdü. İnterbahis Biz de sizler için NBA'deki takas dedikodularını ve bu sene serbest kalacak oyuncularla ilgili haberleri derledik.

Boston Celtics - Los Angeles Clippers takası:

ESPN.com yazarı Marc Stein'ın Twitter'daki iddaasına göre Celtics ile Clippers arasında bir takas mümkün. Stein'a göre Clippers Kevin Garnett ve koç Doc Rivers'a talip, Garnett için bir takas paketi bile hazır. İddaaya göre Clippers veteran forvet için DeAndre Jordan ve 2 tane 1. tur draft hakkını gözden çıkarmış durumda. Bu takasın gerçekleşmesi durumunda Doc Rivers'ın da Clippers'ın başına geçmeye hazır olduğu da dedikodular arasında. 

Ama bu takasın önündeki en büyük engel Celtics'in bu paketle birlikte Eric Bledsoe'yu da istemesi. Bledsoe, Chris Paul'ün bu sene serbest kalmasının ardından takımın ilk beşine yerleşme ihtimali olduğundan dolayı bu takasa soğuk bakıyor. Önümüzdeki haftalar bize bu dedikodunun gerçek olup olmadığını gösterecek.


Los Angeles Clippers - Danny Granger ve Arron Afflalo

Yukarıda belirttiğim takasın gerçekleşme ihtimali düşük olduğundan Clippers yeni takas arayışlarında. Orlando Magic Eric Bledsoe ile ilgilendiği için Clippers olası bir takas teklifinde Afflalo'yu kadrosuna katmayı planlıyor.

Bunun dışında Clippers'ın Danny Granger ile ilgilendiği iddaa edildi. Kaynaklara göre Pacers'ın David West ve Paul George'a maksimum konrat teklif edeceği ve Granger'ın takımda düşünülmediği belirtildi. Bu sebeple de Clippers'ın Pacers'a Granger'a karşılık Caron Butler ve Eric Bledsoe'yu verebileceği öğrenildi.

Granger her ne kadar önemli bir sakatlık geçirmiş olsa da NBA'nin en yetenekli skorerlerinden birisi ve oynadığı her takımda skor yükünü taşıyabilecek bir oyuncu. Clippers'a da yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Chris Bosh - Ömer Aşık takası

Miami şehrindeki gazetelere göre Heat, milli oyuncumuz Ömer Aşık'ı gözüne kestirmiş durumda. Özellikle pota altında ve savunmada sorunlar yaşayan Heat'in Ömer için takımın en önemli uzunu Chris Bosh'u gözden çıkardığı da iddaalar arasında.

Ne kadar gerçek bilemiyorum ama bu takasın imkansız olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncemin arkasında yatan iki sebep var. Birincisi Miami'nin ribaundlarda sorun yaşadığı aşikar ama Ömer için Chris Bosh'u vereceklerini düşünmüyorum. İkinci sebep ise Houston Rockets'ın bu teklifi reddedeceğine inanmam. Bu seneki serbest oyunculardan Chris Paul'ü ya da Dwight Howard'ı kadrosuna katmak isteyen Rockets'in bu takasla Salary Cap sınırını aşacağı belli. Bu nedenle de bu takasın gerçekleşme olasılığı çok düşük.

Celtics - Paul Millsap


Başarısız geçen bir sezonun ardından Celtics'in GM'si Danny Ainge takımda yeni bir yapılanmaya gideceğine açıklamıştı. Bu nedenle Celtics'in ilk hedefi geçen sene de kadrasonu katmaya çalıştığı Utah Jazz ile bu sene kontaratı sonu eren Paul Millsap. Celtics Millsap'i kadrolarına sign&trade yöntemi ile kadrosuna katmaya çalışacak. Bu takas için Boston cephesi Brandon Bass ve Courtney Lee'yi önermeyi düşünüyor.

Celtics'in gerçekten de yeniden yapılanmaya ihtiyacı var ve doğru parçaları bulmak zor olacaktır. Ben Millsap'in bu takıma önemlı bir katkı vereceğini düşünüyorum. Ayrıca gerçekleşme olasılığı en yüksek takasın da bu takas olduğuna inanıyorum.


Ali Can Kutlu