NBA'de 82 maclik normal sezonu, bir cok talihsiz olayla birlikte geride biraktik.Sakatliklar gectigimiz sezon kaldigi yerden devam etti ve yine bizleri, NBA tutkunlarini fazlasiyla üzdü. Tabi ki en üzücü olay takimi icin kendini paralayan Kobe Bryant'in, hic olmayacak bir pozisyonda asil tendonunu koparmasiydi.

Dogu Konferansi'nda neler oldu, sürprizler - hayal kirikliklari nedir? 

- Lakers'in 33 maclik art arda alinan galibiyet rekoruna cok yaklasan Miami Heat, beklendigi gibi güle oynayan Dogu'nun ilk sirasini aldi.Oynadiklari oyunla yine sampiyon olmak istediklerini gösterdiler,LeBron da insanlik disi performansini sürdürdü.Istatistikleri: 26.8 sayi , 8.0 ribaund, 7.3 asist, 1.7 top calma ve 0.9 blok. Heat'in ardindaysa New York yer aldi, inisli cikisli bir' performans ortaya koysalarda iddiali olduklarini ve sampiyonluk icin oynadiklarini net sekilde gostermeyi basardilar.Carmelo'ysa gösterdigi performansla 2012-2013 sezonunun sayi krali olmayi basardi.(mac basina 28.7 sayi) Dogu da deginmek istedigim bir takim daha var,Indiana Pacers.Kötü baslamalarina,formsuzluklara ragmen mücadeleden vazgecmediler ve 3.siraya yerlestiler.Pacers bu sezon da playoffs'un iddiali takimlarindan biri,surpriz yapma ihtimali hayli buyuk.Brooklyn,Bulls,Atlanta,Boston ve Bucks'a acikcasi pek deginmek istemiyorum, deginilecek bir yerleri de yok diyebilirim.Gayet iddiasizlar,oynamis olmak icin playoffs oynayacaklar diyebilirim. 

Tahmin: Miami - Knicks konferans finali olur, Melo-Jr.smith'in performansina göre Knicks Miami'yi sallar ama yikamaz.Miami yine final oynayacaktir.

Bati Konferansi'nda neler Betgram oldu,sürprizler - hayal kirikliklari nedir? 

- Yasanan en büyük hayal kirikligi süphesiz ki Nash-Howard-Kobe-Gasol'lu Lakers'in, sezonu felakat sekilde gecirmesi ve Playoffs'a kalma mücadele vermesi oldu.Bu takimdan,bu performansi kimse beklemiyordu. Tabi yasattiklari hayal kirikligindan sakatliklarin da payi hayli büyük,iste takimin önemli isimlerinin bu sezon oynadiklari mac sayisi; Kobe 78, Howard 76, MWP 75, Nash 50, Gasol 49, Clark 59, Blake 45. Spurs,OKC'nin istikrarli performanslarini bi' yana birakacak olursak, Denver - Rockets ve Golden State'in mücadelesini takdir etmek gerekir.Özellikle evinde 38-3 yapan Denver'in ve coach George Karl'in önünde saygiyla egilmek gerek, sahane bir rotasyon olusturdu ve bunu cok iyi yönetiyor.Rockets ise Harden,Lin,Parsons,Ömer'li ''yeni'' takimiyla keyifli bir sezon yasatti, sezonu cok daha iyi bir noktada tamamlayabilirlerdi ancak form dusukluklerinin kurbani oldular. GSW'de ise David Lee&Curry ikilisinin performansi cok cok degerliydi normal sezonda, özellikle Curry'nin sut performansiyla iyi bir noktada playoffs'a kalmayi basardilar.Bati'yi bitirmeden Spurs'un ciddi sakatlik sorunlari yasadigini ve playoff da sanildigi kadar iddiali olamayacagini belirtmek isterim. 

Tahmin: Memphis-Denver Nuggets konferans finali, Memphis finale kalir.