Euroleague Playoff turunda temsilcimiz Anadolu Efes serinin 5.maçında Yunanistan'da oynanan maçta Olympiakos'a 82-72 yenildi ve Euroleague'e veda etti.


  Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanan maç çok hızlı başladı.Hücumlar hata yapmazken, iki takım karşılıklı basketler buldu. Efes hücumdaki etkinliğini arttırdı ve ilk 5 dakikadaki oyunu ile TV molasına 15-11 önde girmeyi başardı. Son 5 dakikada alan savunmasına dönen Anadolu Efes periyotuda 23-21 önde kapattı.

    İkinci periyota fırtına gibi başlayan Anadolu Efes 10-0lık seri buldu. Kerem Tunçeri ve Sinan Güler'den üst üste gelen üçlükler, boyalı alanın çok olumlu kullanılması ve savunmada hata yapılmaması farkın 15'e kadar çıkmasını sağladı. Daha sonraki dakikalarda Olympiakos toparlanırken farkı 8'e kadar indirdi. Boyalı alandan sayılar bulan Olympiakos alan savunmasına karşın üçlüklerde isabet bulamadı ve ilk yarı 41-33 Efes üstünlüğü ile sona erdi.

   Üçüncü periyotta savunmalar ön plana çıktı. İki takımda çok sert savunmayla başladı. Efes'te Barac'ın etkili oyunu boyalı alanda sayı bulmasına yardım ederken Farmar ve Gordon'un birebir oyunlardaki etkinliği oyunu dengede tuttu. Ensobet Öteki taraftan Olympiakos cephesinde ise takımın lideri Spanoulis ipleri eline aldı. Hücumda oldukça etkili olan Oly üst üste sayılar buldu ve 2 dakika kala öne bile geçti. Buna rağmen kontrolü elden bırakmayan Efes üçüncü çeyreğide 55-54 önde bitirdi.

   Son periyota rakip Olympiakos hızlı başladı ve farkı açtı. İlk yarıda dış atışlarda sorun yaşayan Oly ikinci yarıda şutlarında girmesiyle hücumda çok etkili oldu. Mahmuti'nin molası sonrası toparlanan Anadolu Efes kontorlü tekrar eline alıp 8-0lık seri ile son 4 dakikaya 1 sayı önde girdi. Savanovic'in 5 faul alarak oyun dışı kalması ve Farmar'ın sakatlığı nedeniyle son bölümde oynayamaması Efes'in sıkıntı çekmesine neden oldu. Son dakikalarda Shipp'in çaldığı top sonrası hücumda vurduğu "insanlık dışı" smaç, ardından Kerem Tunçeri'den gelen üçlük ile farkı 3 sayıya indiren Efes umutlansada 1.30 dakika kala dipte Law'dan gelen üçlük fişi çekmiş oldu. Maçın büyük kısmında Efes önde olsada Olympiakos maçı 82-72 kazanmayı başardı.