Eurochallenge Final Four'una ev sahipliği yapan Karşiyaka, Almanya'nin Oldenburg takımını 66-62'yle geçerek finale yükselmeyi basardı.
Maça düzenli başlayan takımımız,taraftarının da desteğiyle kontrolü eline aldı. Doğruları sahaya yansıtmaya basaran takımımız, savunmada yaşadığı sertlik problemi nedeniyleyse farkı istediği seviyeye getirmeyi bir turlu başaramadı.Karşıyaka'nin hükmettiği oyunu skor anlamında kendi lehine çevirememe sorunu ise maç boyunca devam etti.Yapılan doğruları hiçe sayan hatalar Oldenburg'un ekmeğine yağ sürerken, faul problemleri de ilk yarının bazı bölümlerinde sorunlar yaşattı Karşıyaka'ya. Buna rağmen ilk yarıyı 30-28'le önde tamamlamasını Efsanebahis bildi Kaf Kaf.

ilk yarıdaki baskın ancak bir yandan da hatalarla dolu oyunun ardından, 3.ceyrege savunmada sert bir Karşıyaka izleyerek başladık.Rakip de karşılık vermekte gecikmedi tabi,dengeyi kurmayi bildiler. 47-46'yle geçildi bu çeyrekte, son on dakikalik bölümdeyse içeren doğru şekilde oynamayı, yanlış atışlardan kaçınmasını iyi bilen taraf Karşıyaka'ydi. Maç sonuna diri kalmayı başaran temsilcimiz, Sanders'in son bölümdeki gayretiyle yakaladığı farkı korudu ve ev sahibi olduğu organizasyonda 66-62'lik skorla finale yükselmeyi başardı. Dixon 18sayi, 4ribaund, 6asist - Thomas 10sayi, 6ribaund ve benchten gelen Can Maxim'in 7sayi, 7ribaundluk performansıyla galibiyetin mimarları oldular. 

Pınar Karşıyaka finalde Krasnye Krylia ile karşılaşacak.