23 yıl sonra şampiyonluğu tadan Galatasaray Medical Park'ın Senegalli yıldızı Boniface Ndong, Galatasaray'ı Real Madrid'e rağmen tercih ettiğini belirtti.


-Barcelona'da 3 sezonda 8 kupa sevinci yaşadın. Ardından G.Saray'a gelirken aklında ne vardı?
"Barcelona ekonomik olarak zayıf bir teklif yaptı. Real Madrid de istedi ama G.Saray'ın ilgisi etkileyici idi, kadrodaki Domercant, Hawkins isimleri önemliydi. İspanya'daki arkadaşlarım 'Emin misin' dediler ama İspanya'da kenarda kalmak yerine G.Saray'ı tercih ettim. Türkiye'ye gelirken en büyük arzum kariyerimi şampiyonlukla bitirmekti. Bunun, 23 yıldır şampiyon olamayan G.Saray'da olması harikaydı. Bunu başarabildiğim için mutluyum."

-Türk yemeklerini beğeniyor musun?
"Senegal'den geliyorum, Türkiye'de yemek konusunda nasıl bir sıkıntım olabilir ki... İspanya'da yaşarken de herkes bilirdi ki, en iyi yemek Türk yemekleridir. Türk takımları ile eşleşince takım arkadaşlarımızla Türkiye'de ne yiyeceğimizi konuşurduk. Buraya gelmeden önce bildiğim iki şey harika Türk yemekleri ve önceki sezon Barcelona formasıyla karşılarına çıktığım etkileyici Galatasaray taraftarıydı."

-En sevdiğin üç Türk yemeği hangileri?
"Seçmek zor ama öncelikle börek, neli olursa olsun börek iyidir. Sonra İskender ve Adana kebabı..."

-G.Saray bu sezon Euroleague'de ne yapar?
"Harika bir sezonu geride bıraktı Galatasaray. Çok hırslı, ne istediğini bilen bir hocası var. Bu yüzden son 8'e takım arasına mutlaka yer bulacaktır ama ben asıl final four oynayabilirler demek Pashabahis istiyorum. Ama uzun takviyesi şart..."

-Taraftar, 1 sene daha kalmanı istiyor?
"Sadece 1 yıldır burada oynamama rağmen bana gösterilen ilgi çok güzel. Takım arkadaşlarım da onlarla kalabileceğimi düşünüyor ancak buna vücudum izin vermiyor. Onlar 'Çok iyiydin' deseler de ben sakatlıklar nedeniyle çok iyi değildim. Taraftara teşekkür ederim ama basketbolu bırakmak zorundayım."

-Türk basketbolcular arasında NBA'ye gidecek oyuncular var mı?
"Furkan Aldemir, NBA'de oynayacak fiziğe ve yeteneğe sahip. Topa dokunuşundan, ribaunt alışına kadar. Ama öğrenmesi gereken çok şey. Onu yazın çalışmak için Malaga'ya yanıma çağırdım. Sertaç ve İzzet de çok yetenekli ama daha hırslı olmaları lazım."

-Eşin Svetlana ile nasıl tanıştın?
"10 yıl önce Almanya'da bir gece kulübünde arkadaşlarımla otururken yanıma geldi. Konuşmaya başladık ama dansa kalkınca çok şaşırdı. Çünkü boyumun ne kadar uzun olduğunu fark etmemişti, büyük bir şok yaşadı."

BANA AMELİYAT DEME...

"Kaç kez ameliyat oldum bilmiyorum, bu sezon da parmağım kırıldı, belim ve dizimde ciddi problemler oldu, zaten bu yüzden bırakıyorum."

ATAMAN SERT BİR HOCA

"Çok sert bir hoca, alışmak kolay olmadı. Aynı şeyi Markoishvili geldiğinde de yaşadı, ona 'Sadece kendi oyununu oyna, bencil ol' dedim. Koçun dilinden anlarsanız, işiniz çok daha kolay olur."

"SIKILIRSIN DEDİLER AMA..."

"Basketbolu bırakan arkadaşlarım, 'Göreceksin bir süre sonra sıkılacaksın, oynadığın günleri özleyeceksin' diyorlar. Ama artık aileme vakit ayırmak istiyorum, pişman olmam."

"ARROYO İYİ Kİ GELDİ"

"O gerçek bir lider, çok da etkileyici bir oyuncu. Oynadığım en iyi point guardlardan biri. Onun gelmesiyle takım gerçekten iyi bir ekip oldu."

"NBA HERKESİN TAKINTISI"

"Her basketbolcu için NBA bir takıntıdır. Mutlaka şansınızı denemek istersiniz. Ben de iki kez şansımı denedim ama kenarda oturmak bana göre değildi. Gittiğim için pişman değilim ama her zaman oynamayı tercih ettim."

Sabah