Final serisinin 4.karşılaşması karşılıklı yanlış tercihlerle başlarken, Banvit'in bulduğu iki isabete karşın Galatasaray MP'ın basketi yoktu ilk 3 dakikalık bölüm geride kalırken. Sıkıntılı başlayan maçın ardından Betonbet Ergin Ataman'ın molası gecikmedi. Molanın ardından hücumda biraz da olsa hareketlensede, kötü oyunana devam ediyordu Galatasaray MP.  12-7'lik Banvit üstünlüğü ile çeyreğin son  02:00'lik bölümüne giriyorduk. İlk periyot boyunca yayın gerisinden 5/8 ile oynayan Banvit, 21-11'lik üstünlükle ilk 10 dakika önde tamamladı. Galatasaray MP ise yayın serisinden 1/7 ile oynadı, %14.2'lik süt yüzdesine tekabül eder bu rakam.
Banvit'in etkinliği 2.çeyreğin başında da devam etti, hücumda kolay sayılar üretmeyi başaran Banvit skoru 27-15'e getirdi. Bu bölümde taraflar savunmaya pek ağırlık vermezken, karşılıklı isabetler izleme imkanımız oldu ilk 3 dakikalık bölüm boyunca. Karşılıklı basketlerle başlayan 2.çeyreğin kalan bölümü de aynı havada geçerken, Galatasaray Mp'ın yayın gerisinde yaşadığı problem devam ediyordu. Serinin ilk üç karşılaşmasında, rakibine sırasıyla: 62,66 ve 71 sayı imkanı tanıyan Galatasaray Mp, karşılaşmanın ilk yarısında Banvit'i durdurmakta hayli zorluk çekti ve potasında 43 sayı gördü.  Yayın gerisinden ise 1/11'lik yani %9'lük isabet yüzdesiyle ilk yarıyı tamamladı Yenilmez Armada.

Galatasaray Mp'ın pasif,Banvit'inse hayli etkili oyunu karşılaşmanın 3.çeyreğinde de devam etti.Bildiğimiz gibi 3.çeyrekler Galatasaray Mp adına en belirleyeci unsurlardan bir tanesi, bu çeyrekte önemli performanslara imza attıyor genel olarak Yenilmez Armada. İlk 5 dakikada ise işler pek de beklediğimiz seviyede değildi, Arroyo'nun bulduğu isabetlerle hücumda hareketlenmeyi başarmamıza rağmen rakibin sayı üretmesine engel olamadık ve farkın aynı seviyede devam etmesine müsade ettik. Çeyreğin son 3 dakikasına Banvit'in 58-41'lik üstünlüğüyle girildi. Çeyrek işe yine Banvit'in 65-47'lik üstünlüğüyle sona erdi. Son 10dakika öncesinde Galatasaray MP,  pek de umut veren bir görüntü çizmedi.

Pek umut vermeyen görüntüye rağmen son çeyrekte farklı bir performans ortaya koyacaktı Galatasaray MP. 18 sayılık farka rağmen mücadelesini sürdüren Yenilmez Armada, maçın başında bu yana ilk kez savunmasını bu denli sertleştirdi ve bu sayede farkı 5'e kadar çekmeyi başardı. Farkın 5'e cekildiği 5 dakikalık bölümde,  Cenk ve Gordon bas rol oyuncularıydı takımımız adına.Serinin 3.maçında bir anlamda kayıpları oynayan, oyunda kaldığı 30:25'lik bölümde bir türlü etkili olmayı başaramayan Gordon,  4.maçta takımın en etkili ismi konumundaydı. Maçın bitimine 5 dakika kala 23 sayıya ulaşmayı başardı Gordon. Gordon'ın olağanüstü performansına rağmen, son saniyeye kadar mücadelesini sürdüren Galatasaray MP sahadan boynu bükük ayrıldı.

86-85'lik sonuçla seriyi 3-1'e getiren Banvit, galibiyet serimize de son vermiş oldu.

Emrah Öztürk