Türkiye Basketbol Ligi Playoff yarı finali ilk maçında, Galatasaray MP ile Pınar Karşıyaka bugün karşı karşıyaka gelecek.
17 maçlık galibiyet serisiyle Tofaş serisine başlayan, seriyi 19 maça çıkartarak yarı final yükselmeyi başaran Galatasaray MP'ın yeni rakibi Pınar Karşıyaka. İki takımın arası bu sezon hayli gergin,durum bu olunca emniyet rakip takım taraftarlarının deplasmana gitmesini yasakladı ve her iki takımda deplasman maçlarında taraftarın yoksun olacak.Normal sezonda yaşanan olayları göz önüne alınca, bu yasağın ne kadar da doğru olduğuna katılmaktan kendini alamıyor insan. Karşıyaka'da başlayan 'pankart' polemiği - gerginliği, Abdi İpekçi'ye çok sert bir şekilde yansımış ve salon karışmıştı.Bu durumun ardından takımımıza seyircisiz oynama cezası verilmiş ve takımımız cezalı maçlarını bayan ve çocuk taraftara oynamak durumunda kalmıştı.

Seriye dönecek olursak Galatasaray MP'ın ilk bakışta çok net favori olduğunu söyleyebiliriz, ki bunu söylemek için fazla düşünüp taşınmaya da gerek yok. Hücum,savunma, hızlı hücum, doğru tercih, top paylaşımı, ribaund gibi maçın belirleyici olan alanlarında takımımızın bu sezon rakiplerine ağır bir üstünlüğü Ultrabet bulunmaktaydı. Bu durum Tofaş serisine de yansıdı, serinin 1.maçının ilk yarısını es geçecek olursak Galatasaray MP'ın kusursuza yakın bir oyun oynadığını söyleyebiliriz. Yenilmez Armada'nın iç/dış dengelerini iyi kurduğunu biliyoruz, rakip P.Karşıyaka da bu konuda gayet iyi. Fazlasıyla can yaktılar bu sezon. Ufuk Sarıca'nın sihirli değneğiyle P.Karşıyaka geçtiğimiz sezonlara nazaran 'çok farklı' bir kimlik kazanmadı belki ama iç/dış dengesini oturtürken, rotasyonu da genişleterek elindeki kozların sayısını 2-3'den, 5-6'ya çıkarttı. Küçümsenmemesi gereken, Diebler-Dixon-Aminu-Can Maxim-Ümit Sonkol gibi sürekli katkı veren oyunculara ve Evren-Caner-Bora-Thomas ve Soner gibi de ekstralarıyla takıma iddia katan isimlere sahip bir takım P.Karşıyaka. Özellikle Dixon'ı, takımı oynatma anlamında kitlemek/kitlemeye çalışmak Galatasaray MP'i fazlasıyla rahatlatacak, elindeki kozu fazlasıyla arttıracaktır. Normal sezonun ilk karşılaşmasında Dixon 37:39 sahada kalırken, 27sayı - 7ribaund - 3asistlik performansıyla 72-69'lük galibiyetin mimarı olmuştu,sezonun 2.karşılaşmasında ise Galatasaray MP 94-73'le kazanırken Dixon 36:33 oyunda kalırken, 19sayı -  4ribaund ve 5asistlik performansıyla karşılaşmayı tamamlamıştı.Dixon'a olabildiğince double team getirmek, oyun kurmasını ve oynamasını engellemek serinin kilit noktası,bunu iyi yaptığımız müddetçe Diebler'a ve uzunlara pozisyon yaratmakta hayli büyük sıkıntılar geçecek ve sayı yollarında fazlasıyla tökezleyecektir P.Karşıyaka.

Emrah Öztürk