Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Sırbistan Başbakanı Alexander Vucic'i arayarak başsağlığı dilediği ve olaylar hakkında bilgi verdiği ifade edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ölen Marko Ivkovic'i yine Sırp taraftarların öldürdüğü bilgisi yer alırken, Sırp cephesi bu iddiaya karşı çıktı.

KONSOLOSUN AÇIKLAMALARI ŞAŞIRTTI!

Sırbistan'ın İstanbul'da bulunan Başkonsolosu Zoran Markovic, bu olayı "Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı" olarak niteledi. Markovic, açıklamasında, genç Ivkovic'in 5 saat boyunca kanamasının sürdüğünü, kan kaybından öldüğünü ve Türk doktorların büyük mücadele verdiğini belirtti.

KONSOLOS: "ERGİN ATAMAN TERÖRİSTTİR"

Sırp konsolos; "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı.

Zoran Markovic; "3 otobüs taraftar vardı ve polis eskortuyla Sırbistan'a döndüler. Yolda hiç durdurulmadılar ve Bulgaristan sınırına kadar hiç ara vermeden yol aldılar. Bu gerekli bir güvenlik prosedürüydü. İstanbul'daki trafik polislerinden, Sırbistan plakalı araçlara dikkat edilmesini de talep ettim" dedi.

"KOSOVA DİYE BAĞIRDILAR"

Sporx'in haberine göre; Sırp gazeteleri ise, maç öncesi ve sonrası çok ateşli bir atmosfer olduğunu yazdı. Türk taraftarların sürekli "Kosova, Kosova" diye tezahürat yaptıklarının altını çizdi.

ERGİN ATAMAN NE DEMİŞTİ?

"300-400 Sırp zıpır, taraftarımıza, Türk polisine taşlarla ve meşalelerle saldırdılar. Salona gelirken salonun önünde gördüğüm ve yaşadığım manzara dehşet vericiydi. 300-400 kişilik bir grup, sahil yolundan askeri bir tabur gibi toplu halde yolu kapatarak geliyordu. Oradan buraya gelinceye kadar kimse müdahale etmedi. Biletleri ve maça giriş izinleri yok. Ayrıca üst düzeydeki emniyet kuvvetlerimizi de nasıl yanılttılar, hayretler içindeyim. 300-400 Sırp... Bunlara 'terörist' diyeceğim. Bu konuda Avrupa Ligi yönetimini de acil bir şekilde ceza vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu taraftara zaten çok fazla taviz veriliyor. Belgrad'da 18 bin kişilik salonda 25 bin kişi vardı, kınıyorum."