Galatasaray Odeabank, Eurocup final serisinin ilk maçında Fransız ekibi Strasbourg'a konuk oldu. Karşılaşmada ilk çeyrekte iki takım da hücumda üretkenlik gösteremedi ve periyot 8-7 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. İkinci çeyrekte de taraflar dengeli bir oyun ortaya koyarken, devre Sarı-Kırmızılıların 24-23 lehine tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe etkili başlayan Aslan, rakibinin top kayıplarını iyi değerlendirerek sonuca gitmeyi başardı. Galatasaray üçüncü çeyrekte bir ara farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da ev sahibi ekip oyunda dengeyi sağladı. Bu bölümde de rakibine öne geçme şansı vermeyen Sarı-Kırmızılılar, son 10 dakikaya 45-43 üstün giren taraf oldu.

Maç boyu rakibine şans tanımayan Galatasaray Odeabank, üstünlüğünü son çeyrekte korumayı başaramadı ve karşılaşma 66-62 Strasbourg'un galibiyetiyle sona erdi.

Galatasaray ile Strasbourg arasındaki rövanş maçı 27 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi'de oynanacak. Sarı-Kırmızılılar sahasındaki mücadeleyi 5 farklı kazanması durumunda kupanın sahibi olacak.

1. ÇEYREK: 7-8
İLK YARI:  23-24
3. ÇEYREK: 43-45