Sezon boyunca her takımın birbirini yenebilecek güçte olduğunu bir çok kez gördük. Playofflar da bu görüntüyle başladı. Lig birincisi Maçkolik. com Uşak Üniversitesi sahasında lig 8.si Best Balıkesir'e, Lig 2.si Torku Selçuk Üniversitesi sahasında lig 7.si Trabzonspor'a yenildi. 

Aslında Trabzonspor'un yenmesi güçlü kadrosuyla pek de süpriz değil ancak maçın genel görünümüne bakarsak son dakikalara kadar mücadele eden iki takımı izledik. Maça seyircisinin de desteğiyle Torku Selçuk Üniversitesi iyi başladı, özellikle hızlı hücumlarla kolay sayılar bulmayı başardılar ilk çeyrekde. Trabzonspor her ne kadar geriye dönüp savunmaya yerleşmede sorunlar yaşasa da savunmaya yerleştirdiklerinde inanılmaz savunmalarıyla dikkat çektiler. Trabzonsporda ilk defa bu maçta oynayan pivot Kevin Pinkny 18sayı 11 ribaundlık katkı vermesine rağmen Zuza'dan daha iyi oyuncu olduğu izlemini yaratmadı bende. El Amin her zamanki gibi takımının hücumlarını yönlendiren, sürekli mücadele eden yapısıyla takımı Trabzonspor'un ruhu gibiydi. Torku Selçuk Üniversitesinde ise yeni transferleri Bernard King 18 sayı 6 asist 4 ribaundlık önemli katkı verdi, özellikle kritik yerde sorumluluk alarak attığı şutlarıyla öne çıktı, ancak takımının uzatmalarda Trabzsonspor'a 80 - 75 (66-66) mağlup olmasına engel olamadı. Serinin 2. maçı Trabzon da oynanacak Trabzsonspor maçı kazanırsa bir üst tura çıkacak. Kuşkusuz Torku Selçuk Betgram Üniversitesi büyük mücadele sergileyecektir ancak Trabzonspor'un ilk maça göre daha az hatalar yaparak bu sefer uzatmaya gitmeden maçı kazanacağını düşünüyorum.

Maçkolik. com Uşak Üniversitesi ligin 2. devresinde yaptığı transferle üst üste galibiyetler alıp playoffa 8. sıradan girmeyi başaran Best Balıkesir'i konuk etti. İki takımda hücumda düşük yüzdeler ile şut atmasına rağmen özellikle ribaundlar da Best Balıkesir'in 53-37 lik üstünlüğü maçı ne kadar istediklerinin bir göstergesi. Uşak Üniversitesinde Justin Carter 20sayı atmasına rağmen çok fazla atış kaçırması (4/17 saha içi) kuşkusuz beklemeyen bir durumdu. Carter'ın gününde olmaması Uşak'ın bir türlü oyuna hakim olmasını engelledi. Best Balıkesir'de ise Robert Lowery 23 sayı 9 ribaund 6 asist 3 top çalma ile özellikle takımının pas trafiğini yaptı katkı ile de ön plana çıktı. Maçın son dakikalarında Serdar Hot'un kritik iki asisti Best Balıkesir'e 64-67 lik galibiyeti getirdi.

Şampiyonluk yolunda iddialı takımlardan Yeşilgiresun Belediye evinde Darüşşafaka'yı 90-74lük farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. İlk 3 çeyrek başa baş giden maç 4. çeyrek de Yeşilgiresun'un 25-12 üstünlüğü sayesinde 16 sayılık fark ile bitti. Yeşilgiresun Belediyenin deplasmanda ki 2. maçı da kazanıp üst tura çıkacağını düşünüyorum.

Akhisar Belediye - Maliye Milli Piyango maçında ise ev sahibi takımın 83-73lük galibiyeti ile sonuçlandı. 4 sezondur Akhisar forması giyen Tyrone Nelson takımına 17sayı 14ribaund 3 asistlik katkısı verdi. Takımın diğer Amerikalısı Darrius Morrow ise 23 sayı 9 ribaundluk katkısıyla galibiyette pay sahibi oldu. Maliye Milli Piyangoda ise Hakan Yapar'ın 18 sayı 10 ribaundluk katkısı mağlubiyeti engelleyemedi. 2. maç neler gösterir bilemeyiz ama M.M.Piyangonun Ankara da ki maçta kazanacağını düşünüyorum.

Emre Sezgin