Çeyrek finalin ilk maçında deplasmanda Torku Selçuk Üniversitesini yenerek saha avantajını kendi lehine çeviren Trabzonspor ikinci maçta kendi sahasında beklediğim gibi galip gelerek (87-71) seriyi 2-0 ile noktaladı ve son dört takım arasına kalmayı başardı. İlk maçta hızlı hücumlardan çok fazla kolay sayı yemişti Trabzonspor, ikinci maçta geriye daha çok koşarak bu kolay sayıları engellediler, Normalde yeni salonlarında maçlarını oynuyorlardı ancak salonun şehirin biraz dışında kalmasından dolayı sezon boyunca hiç dolduramadılar, bu maçı ise o salona göre hem daha küçük hem de salonun merkezi yerde olmasından dolayı dolu tribünlerden önünde oynadılar, bu da kuşkusuz oyunculara önemli motive sağladı. El Amin yine Trabzonspor'un bu maçtaki en büyük silahı oldu ve maçı 24 sayı 6 asist ile tamamladı, Kevin Pinkny yine ilk maçtaki istatistiklere yakın katkı verdi takımına ve maçı 18 sayı 6 ribaund ile tamamladı. Sercan Topçu, Önder Külçebaş ve Yunus Akçay'da takımlarına önemli katkı veren Türk oyuncular olarak öne çıktılar. Torku Selçuk Üniversitesinde ise Bernard King ilk maçın aksine sınırlı katkı verebildi ve maçı 5 sayı 8 asist ile tamamladı.William Clark ise 18sayı 4 ribaund 4 top çalmalık bir katkı sağladı. Orçun Göllü'nün 14 sayı, Burak Selen'in 15 sayı 4 ribaund 2 asistlik katkısı maçı kaybetmelerine engel olamadı ve Torku Selçuk Üniversitesi için sezon Trabzon'da bitmiş oldu.
2-0 ile biten diğer bir seri ise Maliye Milli Piyango - Akhisar Belediye serisiydi. İlk maçı kendi evinde kazanmasını bilen Akhisar Belediye Ankara deplasmanında zor ve oldukça sert geçen bir maçın ardından 2. maçı da 76-74 yenerek son dört takım arasına kalmayı başardı. Tyrone Nelson yine takımına muazzam katkı verdi maçı 18 sayı 14 ribaund 4 asist 3 blok ile tamamladı. Leven Demirci 20 sayı, Mert Eken 13 sayılık katkılarıyla öne çıkan Türk oyuncular oldular. Maliye Milli Piyango da ise  takımın iki Amerikalısı etkisiz bir görüntü çizdiler ve toplamda maçı 16 sayı 6 ribaund 6 asist ile tamamladılar. Türk oyunculardan ise Orbay Kaya 14 Sahabet sayı Hakan Yapar 16 sayı 9 ribaund ile öne çıktılar. Baştan sona büyük mücadele ile geçen maçı kaybeden Maliye Milli Piyango bu maçla sezonu kapattı.

Yeşilgiresun Belediye - Darüşşafaka serisinde ilk maçı evinde kazanan Giresun, ikinci maçı İstanbul deplasmanında kazanması halinde son dört takıma arasına kalacaktı. Normal sezonun 2. devresinde Daçka'ya yine İstanbul deplasmanın farklı mağlup olduklarını da hatırlatmak gerekir. İkici maçda Daçka seriyi Giresun'a taşımak niyetinde olduğunu göstererek başladılar ve maçı özellikle 2. çeyrek de ki 24-14'lük ve 4. çeyrek de ki 20-11 üstünlükleriyle 81-62'lik farklı bir skor ile kazanmayı bildiler. Daçka da Marcus Hall 29 sayı 2 ribaund 2 asist 3 top çalmalık performansıyla öne çıkarken ona Tarell Dendy 11 sayı 3 ribaund,Cihan Amasyalı 10 sayı 5 asist, Uluğ Kaçaniku 8 sayı 6 ribaund 4 asist ile eşlik etti. Yeşilgiresun Belediye de ise Alex Gordon 20 sayı 3 asist,Azizcan Özdemir 9 sayı 6 ribaund 3 top çalma, John Ofoegbu 9 sayı 6 ribaund ile takımlarına katkı sağladılar. Serinin 3. ve son maçı Giresun da oynanacak yine tıklım tıklım dolu olacak salonda Giresun seyirci desteğiyle ve "akıllı" oynayarak maçı kazanacaktır ve son dört takım arasına kalacaktır diye düşünüyorum, 

Üçüncü ve son maça kalan diğer seride ise  Uşak Üniversitesi kimsenin beklemediği şekilde ilk maçta kendi sahasında Best Balıkesir'e mağlup olmuştu. Balıkesir de ki ikici maçı kazanmalarından başka ihtimalleri yoktu ve maçı baştan sona domine ederek deplasmanda 79-59'luk skor ile galip ayrıldılar ve seriyi son maça, Uşak'a taşıdılar. Sezon boyunca takımın "bel kemiği" olan Justin Carter serinin ilk maçının aksine çok daha verimli oynayarak maçı 21 sayı 12 ribaund 3 top çalma ile tamamladı. İlk devreyi 15sayı 7 ribaund 3 top çalma ile tamamladığını belirtmek isterim ki ilk devrede oluşan 11 sayılık fark da en büyük etki ona aitti. Takımın diğer Amerikalısı Eric Buckner 19 sayı 9 ribaund ile takımına önemli katkı sağladı.Gürol Karamahmut da kritik yerlerde attığı 9 sayı ile öne çıkan diğer bir isim oldu. Best Balıkesir ise Robert Lowery 10 sayı 3 ribaund, Pervis Pasco 9 sayı 10 ribaund 2 top çalma ile oynadı. Türk oyunculardan ise skor yönünden öne çıkan oyuncu olmadı. Serinin son maçı Uşak da ve tüm sezon boyunca büyük seyirci desteği alan Uşak yıllardır 2.lig de mücadele eden takımlarını gelecek sezon Beko Basketbol liginde görmek istiyor. Dolu tribünler önünde seyirci desteğiyle oynayacak olan Maçkolik. com Uşak Üniversitesi'nin maçtan galip ayrılarak son dört takım arasına kalacağını düşünüyorum.

Emre Sezgin