Basketbol camiasında yer alan hiç kimse bu durumdan hoşnut değil.Milyon eurolar-dolarlar harcanan bir sektörde, yapılan yatırımları hiçe sayar şekilde - bu kadar amatörce hareket edilmesi kadar anlamsız bir şey olamaz.Neyse ki bu tür durumlara artık alıştık,pek fazla yadırgamıyoruz bunları. 

Banvit 68-65 Beşiktaş / 1-0

Günün  ve playofflarında ilk karşılaşmasında Beşiktas ile Banvit karşı karşıya geldiler, fazlasıyla 'saçmalığa' sahne olan karşılaşmayı, Serkan Erdoğan'in son saniye 3'lüğü ile Banvit 68-65 kazandı ve seride 1-0 öne geçti. Yapılan top kayıplarının,yanlış tercihlerin, kaliteden uzak savunmaların seyir zevkini diplere çekmesi bir yana, iki takım ilerisi için hiç umut vermedi.Samuel Mejia 12sayı,9 ribaund ve 4 asistlik performansıyla Banvit'in en Betvole etkili oyuncusu olurken, Damir Markota'nın 18 sayı ve 9 ribaundluk performansı Beşiktas adına yeterli olmadı.

Ted Ankara Kolejliler 79-76 Anadolu Efes / 1-0

Günün ikinci maçı ise kısmen sürprizler meydana geldi. Maç öncesi Anadolu Efes’in rahat bir maç çıkartacağını düşünenler yanıldı. Yine son topa kalan bir maç izledik. TED Ankara Kolejliler bu seri sizin düşündüğünüz gibi olmayacak dedi Efes’e ve maçta inanılmaz bir efor sarfetti. Bunun sonucunda TED Anlara Kolejliler maçı 76-79 kazandı. TED Ankara Kolejlilerde Kirk Penney 27 sayı,8 ribaund ile galibiyetin mimarı olurken Stojokovic 25 sayı, 8 ribaund, 3 asist ile galibiyette pay sahibi olan diğer oyuncu oldu. Anadolu Efes’te Kerem Gönlüm’ün 16 sayı,9 ribaundu galibiyete yetmedi.