Galatasaray Odeabank'ın yeni pivotu Tibor Pleiss, Güneş gazetesinden Şafak Gözmen'in sorularını cevapladı. 2.21'lik Alman yıldız Podolski hayranı çıktı ve teke tek maç yapmak istediğini söyledi.

Podolski de bir basketbol aşığı. İkiniz de bu sezon Sarı-Kırmızılı formayı giyeceksiniz. Teke tek kapışmak ister miydin?

Basketbolda mı futbolda mı, yoksa her ikisinde mi? (gülüyor) Elbette çok isterim. Ülkemizde çok ünlü ve özel bir futbolcu. Kendisiyle kişisel olarak hiç tanışmasam da pek çok maçını izledim. Onun da bizim bazı maçlarımızı izlemiş olduğuna eminim.

Futbolla aranın iyi olduğunu biliyoruz. EURO 2016’yı yakından takip etmiştin. Arena’da maça gidecek misin bu sezon?

Evet, istiyorum. Umarım Podolski’yle bir an önce tanışırız ve buradaki maçlarını izleme fırsatı bulurum.

İstanbul’la ilgili gelmeden önce ne duymuştu ne biliyordu, şu an da ne düşünüyor?

Son 2 gündür etrafı biraz gezme dolaşma fırsatım oldu. İstanbul harika bir şehir, muazzam bir kültür. Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan köprüyü gördüm. Tam altındaki restaurantlarda nefis yemekler yedim. Pek çok, güzel mekan vardı. Gerçekten çok hoşuma gidiyor. Yemekleri de öyle. Almanya’da doğdum büyüdüm haliyle Türk yemeklerine aşinayım (gülüyor).

Podolski’nin Almanya’da pek çok Türk arkadaşı var. Peki Tibor hiç Türk mahallesinde takılır mıydı, Türk arkadaşları var mı?

Evet, birkaç Türk arkadaşım var. Geçmişte de olmuştu. Okulda sınıfımızda pek çok Türk çocuk vardı. Bana birkaç Türkçe kelime bile öğrettiler; “Merhaba” “Nasılsın” hala hatırlıyorum bunları.

Galatasaray taraftarı hakkında ne söylemek ister?

Yeni sezon için gerçekten çok heyecanlanıyorum çünkü Galatasaray taraftarını biliyorum. Bu salonda birkaç kez onların önünde oynadım. Ne kadar çılgınca destek verdiklerini gördüm. Basketbolu yaşıyorlar. Şimdi o hisleri birlikte yaşayacağız, bunu gerçekten istiyorum. Taraftar da takımın önemli bir parçasıdır diye düşünürüm. Galibiyetler için onlara da ihtiyaç duyarsınız. Takımın itici unsurudur. Taraftar da oyuncu da, herkes aynı hedefler için mücadele eder. Gerçekten harikalar.

Kendi bireysel hedeflerin ne? Final-Four gelir mi, çünkü Ataman’ın olduğu yerde hep başarı vardır.

Her şeyden önce söylemeliyim ki ana hedef Türkiye Ligi şampiyonluğu. Taraftarların Euroleague’de de başarı beklediğinin farkıdındayız. Final-Four mücadelesi vereceğimizi söyleyebilirim, hedeflerimizden biri de tabi ki bu. Güzel bir Euroleague sezonu geçirmek istiyoruz. Orada her maç önemlidir.

NBA’den neden başarılı olamadı? Neyi eksik yaptı?

NBA kariyerim 1 yıl sürdü ve bitti. Tekrar geri dönme şansım her zaman var. Şu an Galatasaray’a odaklanmış durumdayım. Geleceğin neler getireceğini bilemezsiniz, belki de NBA’e geri dönerim. Bunu bilemezsiniz. Gelecek her zaman bu tip şeylere gebe. Şu an ki vaziyetten de oldukça memnun olduğumu söylemeliyim.

Röportaj: Şafak Gözmen / Güneş