Daha önce Türkiye’ye de verilen ve Galatasaray Liv Hospital'ın sahip olduğu B Lisans hakkı ülkemizden alınırken wildcard uygulaması öne çıktı.

Euroleague’in yeni geçtiği wild card formatıyla beraber birçok soru işaretleri de ortaya çıktı. Bu soru işaretleri yavaş yavaş çözülüyor.
 
Euroleague’de Türkiye olarak bir tanesine bizim de sahip olduğumuz 4 B Lisansı ülkelerin elinden alındı. B Lisansı, takımlara 1 senelik katılma hakkını veren bir lisans. Ligde A lisansına sahip olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde Euroleague’e katılan takımlarımız bu lisans sayesinde katılıyorlardı. Üç sezon önce şampiyon olan Beşiktaş Integral Forex,iki sezon önce şampiyon olan Galatasaray Liv Hospital ve geçen sezon finale çıkmayı başaran Galatasaray Liv Hospital bu lisans ile Euroleague’e katılmıştı. Geri kalan 8 B lisansı ise Adriyatik Ligi’be(2), Fransa’ya, Almanya’ya, İtalya’ya, Polonya’ya, Rusya’ya ve İspanya’ya verilecek.
 
Bu 4 B lisansı yerine ise 4 adet wild card dağıtılacak. Bu konuda Türkiye’ye de bir adet wild card verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu takımın da Darüşşafaka Doğuş olacağı çok sık dile getiriliyor. Bu durumda ligde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde bir takım şampiyon olsa veya finale çıksa bile otomatik olarak Euroleague’e katılma hakkını kazanamayacak. Turnuvaya gidecek olan üçüncü takım ise wild card ile katılacak.