Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubesinde yaşanan sorunlara el koydu.

Son 1 yılda amatör branşlarda yaşanan ekonomik krizden dolayı zor günler geçiren Galatasaray'da sponsor arayışları da beklenen ölçüde gerçekleşmemesi bazı sıkıntıları da beraberinde getirmiş ve sarı-kırmızılı takımın amatör branşlarında forma giyen bazı oyuncular 'idmana çıkmama' kararı ile de dikkatleri üzerine çekmişti.

AYSAL DEVREYE GİRMESEYDİ... 

Son 1 ayda basketbol şubesinde yaşanan kriz, gün yüzüne çıkmış ve antrenör Ergin Ataman da yaşanan gelişmeleri doğrulamıştı. Bugün Euroleague'de CSKA Moskova ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da bazı oyuncuların 'maça çıkmama' kararı son anda engellendi. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal devreye girerek bir süredir paralarını alamayan basketbolculara ödemeleri kısmen tamamlayarak CSKA maçı öncesi moral depoladı.

İSİM HAKKI 20 MİLYON LİRA, GİDER 80 MİLYON LİRA 

Amatör branşlar için mali gelir yetersizliği içerisinde bulunan Galatasaray'ın İsim sponsorluğu gelirleri, Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı için 5,5 milyon dolar, Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı için 1,6 milyon avro, Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımı için 2,7 milyon lira ve Galatasaray FXTCR Erkek Voleybol Takımı için ise 1,2 milyon lira şeklinde gerçekleşti.

Tüm takımların isim hakkı gelirinden 20 milyon lira civarında bir gelir elde eden Galatasaray'ın aynı branşlar için oyuncu maliyetleri de dahil toplam gideri 80 milyon lira civarında bulunuyor.

Webaslan