Karşılaşma ise bu doğrultuda başlamadı,ilk maçtaki pasif başlangıcın tam aksine hayli agresif bir başlangıç yaptı İzmir temsilcisi. Özellikle yayın gerisinden bulduğu isabetler ile karşılaşmanın ilk dakikalarını çok iyi oynadı Karşıyaka, çeyreğin son 5 dakikasına girildiğinde ise 7-13'lük üstünlüğü bulunuyordu P.Karşıyaka'nın. Karşılaşmanın ilk 6 dakikasında rakibine 15 sayı imkanı tanıyan Yenilmez Armada, çeyreğin son 4 dakikasında ise sadece 2 sayıya izin verdi.Çeyreği P.Karşıyaka 17-15'lik skorla önde tamamladı.

Diebler'in bulduğu iki isabetle karşılaşmanın 2.çeyreği başladı,bu bölümde bir çok ikinci şans yakalayan takımımız bunları değerlendirmeyi başaramadı. İlk 3 dakika 22-19'lük P.Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi.Ender'in isabetiyle birlikte takımının kontrolü kaybettiğini düşünen Ufuk Sarıca, çeyrekteki ilk molayı aldı Kaf-Kaf adına.Mola dahi KSK'nın toparlanmasını sağlayamadı, maçın başındaki tutuk görüntüsünden tamamiyle uzaklaşan ve kendi oyununu rahat şekilde oynamaya başlayan Galatasaray MP yakaladığı önemli seri ile devreye 34-26 önde girmesini bildi.

Gordon'un 3'lüğü, Furkan'ın basket/faulüyle ikinci devreye başlayan Yenilmez Armada, farkı bir anda 13'e cikarttı. Takımın yakaladığı havaya rağmen P.Karşıyaka düştüğü yerden kalkmasını sildi, konuk ekip 3,5 dakika sayı üretmemize izin vermeyerek 39 sayıda kalmamızı sağladı. Dixon'ın art arda bulduğu Pasgol isabetlerle ise farkı 3'e kadar çekmeyi başardı P.Karşıyaka. Ataman'ın aldığı molaya rağmen Dixon soğumadı,molanın ardından da potaya giderek isabeti bulmasını bildi. Art arda 8, toplamda ise 13. sayısıydı Dixon'ın.  Çeyreğin son bölümü ise karşılıklı basketlere sahne olurken, Galatasaray Mp'ın 47-43'lük üstünlüğüyle son on dakikaya girdik.Her şeyin netlik kazanacağı son bölüm fazlasıyla gergin geçti, gerek oyuncular - gerekse koçlar sinirlerine hakim olmakta fazlaşıya zorlandı.  Teknik faullerin getirdiği serbest atışlarından ardından farkı tekrar çift hanelere çıkartmayı başardı Galatasaray MP. P.Karşıyaka maçtaki ilk serbest atışını ise bitime 04:40kala Evren Buker'le kullandı. Maçın en önemli noktalarından bir tanesi de buydu.Karşıyaka'nın tekrar maça dahil olmasıyla birlikte Ergin Ataman molayı aldı bitime 2 dakika kala. Farkı istediği seviyelere bir çok kez çıkartan Galatasaray MP, bu farkı korumakta - arttırmak hayli güçlük çekti. P.Karşıyaka'nın geri dönüşler yapmasına göz yumdu ve en önemli noktaysa rakip geri dönerken 'karşısında' durmakta zorlandı takımımız. Ersin'in top kaybının ardından yaptığı kastı faul, umutları yavaş yavaş solan P.Karşıyaka'yı yeniden umutlandırdı ama maç topunu doğru şekilde kullanamayarak, bu armağanı geri çevirdi konuk ekip. Galatasaray MP sahadan 64 -59 galip ayrılırken, galibiyet serisini 21 maça çıkardı ve aynı zamanda da şeride 2-0 öne geçmiş oldu.Seri İzmir'de devam edecek.


Emrah Öztürk