AA - Karşılaşmayı izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu'na Fenerbahçe Kulübü adına yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari, Turhan Şahin, Ünal Uzun, Hakan Dinçay ve Selim Sapan gelirken, sarı-lacivertli yöneticilere protokol tribününde yer verilmemesi, gerginliğe neden oldu.

Rakip sahada yapılan maçlarda Galatasaraylı idarecilere protokol tribününde yer verilmemesi ve güvenlik gerekçeleriyle Abdi İpekçi Spor Salonu'nda benzer bir uygulamaya gidilirken, müsabakayı protokol tribününden izlemek isteyen Fenerbahçeli yöneticiler, kendilerine farklı yer gösteren salon görevlileriyle tartıştı.

Müsabaka öncesinde yoğun güvenlik önlemleriyle salona gelen sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyelerinden İsfendiyar Zülfikari ile bir güvenlik görevlisi arasında tartışma çıktı. Bunun üzerinde araya giren polisler, Zülfikari'yi sakinleştirirken, Mahmut Uslu ise Zülfikari ile tartışan görevlinin üstüne yürüdü.

Daha sonra salona giren yöneticiler, kendilerine gösterilen bölüm yerine, protokol tribününde oturmak istedi. Bunun üzerine yöneticilerle salon görevlileri arasında yeniden bir tartışma yaşandı. Bu sırada salondaki Galatasaray taraftarı, Fenerbahçeli yöneticileri ıslıkla protesto etti.
Eski idarecilerden Ali Koç'un da katıldığı Fenerbahçeli yöneticiler, kendilerine gösterilen 204 numaralı bloktaki yere oturarak maçı izledi.

"Aziz Yıldırım gelirse salona alınmasın" isteği

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, emniyet görevlilerinden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gelmesi halinde salona alınmamasını istedi.

Demirkol, emniyet görevlilerine, Yıldırım'ın tribüne çıkması durumunda yaşanabilecek olaylara vurgu yaparak, "Şike davasından infazı kesinleşmiş birisini tribüne oturtup da provokasyon yapmasına izin vermem. Galatasaray ve Fenerbahçe önemli değil ama olay çıkarsa burada insanların hayatı tehlikeye girer. Siz emniyet olarak buna karşı çıkmalısınız" dedi.

Yoğun güvenlik önlemi alındı

Kulüpler arasında yapılan yapılan protokol gereği Fenerbahçe taraftarının alınmadığı karşılaşma için yoğun güvenlik önlemi alındı.
Şampiyonun belirleneceği müsabakada, 500 polis ve 220 özel güvenlik görev yaptı.