2015 yılının ilk derbisi Beşiktaş ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadyumun'da oynandı. Galatasaray Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 galip geldi.

Olimpiyata rağmen

Olimpiyat Stadın'da derbi atmosferi denilen havayı yok eden bir sinerji mevcut. Zeminin iyi denilen hali bile tarlayı andırırken güzel futbol izlemek istemek iki takıma da büyük ayıp olur. İlk yarı derbiden çok amatör lig mücadelesi izlediğimi düşündüm. Soğuk hava , ulaşım gibi faktörler de stadyumun büyük kısmının boş kalmasına sebep oldu. Derbi havasından herşeyiyle uzak bir maç oldu. Tabi en önemlisi bugün alınan 3 puan.

1-0 olsun bizim olsun

Maçın ilk yarısında Sneijder'in şutundan başka heyecanlandığım bir an olmadı. İlk yarı golsüz beraberlikle sonuçlandığında 1-0 olsun bizim olsun dedim. Çünkü maç tüm sonuçlara açık hale gelmişti ve golü yiyen takım maçı kurtaramazdı. Golü Melo ile bulduk. Ve bu dakikadan sonra işler istediğimiz gibi gitti. Geçen haftaki hatasından ders çıkaran Hamza hoca Umut'u çıkarıp Hamit'i alarak oyunu tutmak istedi. Ancak bu değişiklikten 2 dakika sonra Veli'nin kırmızı kart görmesi işleri yeniden değiştirdi. Beşiktaş 10 kişi kalmıştı ve ileri çıktığında geride bomboş alan kalıyordu. 

Oyuncuların yorgunluğu da eklenince maç birden halı saha maçına döndü ve akıllarda tek bir isim vardı Bruma. Bruma istediği pozisyonu defalarca buldu ama hep bahsettiğimiz bitiricilik (pas dahil) eksikliğinden dolayı skora etki edemedi.  Uzatmalar oynanırken Burak Yılmaz topla uzun bir mesafe katetti ve golü yaptı. Galatasaray, sezonun en iyi futbolunu oynayan takımlardan birini deplasmanda 2-0'lık net bir skorla geçti.

Yarıştan kopma meselesi

Galatasaray bu maçtan önce aşırı baskıya alındı. Sneijder'in her gün transfer haberlerini takip ederken, bir yandan Galatasaray kaybederse yarıştan kopar gibi baskı altına alıcı haberleri okuduk. Gerçekten önemli bir maçtı kazanmamız gereken bir maçtı fakat Galatasaray bugün kaybetse 6 puan fark olurdu ve geriye kalan 18 hafta var. Bu hiç bir şeyin bitmediğini ifade eder. Kazandığımız bir maçın ardından bunları konuşmak çok gerekli değil ama bu görüşlere katılmadığımı belirtmek istedim.

Galatasaray zoru sever

Her zaman söylediğim bir şey vardır. Galatasaray zoru sever. Sezonun en zor maçında  şampiyon olduk havasına giren Beşiktaş'ı, Beşiktaş'tan daha güzel oynayarak üstelik deplasmanda yendik. Bugün oynayan tüm oyunculara ve başta Hamza Hamzaoğlu olmak üzere teknik ekibe yürekten teşekkür ediyorum. Bitmiş diyebileceğimiz bir takım daha hızlı nasıl bu seviyeye getirilebilirdi bilemiyorum. Yüreğine sağlık Hamza Hocam.

Son olarak şampiyonluk türkülerine erken başlayan diğer takımların taraftarları, unutmayın Galatasaray bitti demeden bitmez.