Galatasaray için ilk 2 maçta 5 puan kaybederek sezona girince zor ve sıkıntılı bir hafta geride kaldı. Bu sıkıntılı hafta içerisindeki Şampiyonlar Ligi kurası karamsar havayı biraz olsun dağıttı çünkü yeni düzenlemeyle daha da karmaşık, daha da sert hale gelen Şampiyonlar Ligi'nde düştüğümüz grup iddiamızı arttırdı. Atletico Madrid ve Benfica tabiki avrupada tanınmış  ve söz sahibi ülkeler fakat 1. ve 2.kategoriden çok güçlü rakipleri çekmemiş olmak hepimizi sevindirdi. Böyle bir şans yakalanmışken bu kısa sürede nasıl transfer hamleleri yapılacak olduğu çok önemli. 1 gün vakit var. Yedek kaleci sorunu Cenk Gönen ile çözüldü gibi gözüküyor, Denayer transferini de oldu gibi düşünürsek geriye santrafor takviyesi kalıyor. Bugün neler yaşanacak hep beraber takip edip göreceğiz.





Sezonun ilk 2 mücadelesinde galip gelememek Konya deplasmanını kritik bir hale getirdi. Geçen haftaki mağlubiyete rağmen Hamza Hamzaoğlu geçen haftaki oyun başlangıcından vazgeçmedi. Rodriguez yerine Melo, Telles yerine Carole sahadaydı. Melo'nun 11'e girmesi sürprizdi bana göre çünkü Rodriguez  oynadığı son 2 maçta sahanın iyilerinden birisiydi. Hücumdaki 4 ofansif oyuncu geçen haftaki gibi sürekli değişerek oynadılar ama bu sefer sol beke Carole'un geçmesi 2 yönlü katkıyı Galatasaray'a getirdi. Sabri'nin ilk goldeki asisti skor getirirken Carole atılana kadar ufak tefek hatalar dışında çok başarılıydı. Maç genel olarak çok kontrollü geçti. Konyaspor'un golü gerçekten güzeldi. Muslera ilk defa frikik golü yedi Galatasaray'a geldiğinden beri. Meha bayağı adından söz ettirecek bir isim. Maç boyunca 3 şut attı 3'ü de etkili oldu. Sakatlanan Chedjou'nun yerine oyuna giren Semih kısa sürede gole cevap vererek skoru tekrar Galatasaray lehine çevirdi.





2.yarıda futbol adına konuşacak daha çok şey vardı. Konyaspor 2.yarıya daha coşkulu başladı. Konyaspor takımında hedef santrafor olmadığı için uzaktan şutlar Konya ekibinde dikkat çekiciydi. Galatasaray'da Podolski'nin verimsiz olması sebebiyle hücum aksiyonu az oldu. Zorunlu Semih değişikliği Galatasaray'ın hamle yapma durumunu kısıtladı. Buna rağmen geçen maçlara göre Galatasaray'ın skor avantajı elindeyken daha dengeli olduğunu gördük. Melo ve Selçuk orta sahaya hakim oldu. Maçın geneli çok rutin ilerledi fakat rutini bozan bir Fırat Aydınus vardı. Konyaspor'lu oyuncunun attığı dirseğe sarı kart bile göstermeyerek maça giriş yapan Aydınus'un Carole'a kısa aralıklarla göstediği 2 sarı kart çok ilginçti. Özellikle ilk sarı kart pozisyonunda daha önce Carole'a yapılan çok açık bir faul vardı. 5 saniye içinde 2 aynı hareket nasıl farklı yorumlanır? 11-10 geçen süre doğal olarak zor geçti. Melo'nun stopere geçip orta sahaya Rodriguez hamlesi baskıyı biraz kırdı ve Sneijder son anlarda ustalığını konuşturdu. Geçen sene çok konuşulan golün neredeyse aynısını atmış olması da Galatasaraylılar için güzeldi. Rakip savunmanın bacak arasından yakın köşeye bıraktı topu ilk golünde.





Geçen haftaki kötü neticenin ardından gelen bol gollü galibiyet sonrası Galatasaray derin bir nefes aldı. Milli maç arası tam imdadımıza yetişti. Bu galibiyetle araya girmek ciddi bir moral. Yazımı sona erdirirken tüm ülkemizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlarım.