Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasında ilk 100’e giren tek Türk tenisçi olan Marsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın tenis branşı açmasının çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

“BURADA OYNAMAK GURUR VERİCİ”

Milli sporcu, futbolda İstanbul’un üç büyük takımı arasından bir kulübün tenise girdiğine dikkati çekerek, “İnşallah, Türk tenisi için çok faydalı olur. Galatasaray çok büyük bir kulüp. Bu kulüpte oynamak gurur verici. Umarım, bundan sonra hep beraber güzel başarılar yakalarız.” diye konuştu.

“HER BÜYÜK KULÜP TENİS BRANŞI AÇABİLİR”

Galatasaray’ın bu girişimini, tenisin Türkiye’de yaygınlaşması adına önemsediğini vurgulayan Marsel, “Belki, Fenerbahçe ve Beşiktaş da bundan sonra böyle bir girişimde bulunur. İnşallah, lig kurulur ve güzel maçlar oynanır. Bence her büyük spor kulübü tenis branşı açabilir. Tenis güzel bir spor. Dünyada en popüler sporlardan biri.” değerlendirmesinde bulundu.

“KENDİMİ YALNIZ HİSSETTİM”

Geçen yıl 77. basamağa çıkarak kariyerinin en iyi derecesini elde ettikten sonra bu sezon eylül ayında 283. sıraya kadar gerileyen milli tenisçi, yaşadığı bu düşüşle ilgili de açıklamalarda bulundu.

“Zor bir sezon geçirdim.” diyen Marsel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antrenörle yollarımız ayrıldı. Birkaç ay antrenörsüz çalıştım. Kendimi yalnız hissettim. Ayrıca sezon içinde çok sayıda sakatlık yaşadım. Yeni yeni toparlıyorum. Tabii bu medyada fazla yer almıyor. Sebepleri sorgulanmıyor. ‘Niye kaybetti’ diye kimse sormuyor. Sıkıntılı bir yıldı. Mağlubiyetler üst üste oldu. Ben de üzülüyorum ama sonuçta sporda her şey var. Kaybedebilirsin, yarın kazanabilirsin.”