Karabükspor maçındaki kopuk, dağınık ve plansız oyunun ardından Akhisar deplasmanında gelecek için umut verici bir oyun oynadı Galatasaray. Maçın henüz başında yediğimiz şok golün ardından takım çabuk reaksiyon verdi ve oyunu kısa sürede rakip yarı alana yıkarak oyunun boyunu kısalttı. Savunma çizgisinin de ileriye çıkarak oyunun boyunu kısaltmasıyla rakip savunmadan dönen bütün topları da biz aldık. Oyunu kanatlara da başarıyla açan Galatasaray, Selçuk’un da daha ileriye yaklaşmasıyla ileride iyi bir pas istasyonu oluşturdu. Eren takıma iyi duvar oldu ve beklerin de ileri çıkmasını sağladı. Eren Derdiyok’un hava hakimiyeti bu denli yüksekken Galatasaray’ın kanatları daha çok kullanıp ceza sahasına daha fazla orta açması gerekiyor.

İkinci yarının başında Akhisar yine erken bir gol bulmak amacıyla baskılı başladı. Eren’in sakatlanıp çıkması Riekerink’in tüm planlarını alt üst etti ve önce Yasin daha sonra da Bruma’nın ileriye geçtiği sahte forvetli bir 4-6-0’a döndük aslında. Bruma’nın getirip, Yasin’in bitirdiği kontrayla öne geçtikten sonra Akhisar’ın baskısı arttı. Öne geçtikten sonra oyun merkezini iyice geriye çekilince hem Selçuk’un hem de Sneijder’in etkinliği ilk yarıdakine göre bir hayli azaldı. Akhisar’ın oyun planının ana silahı olan iki kontra atak golüyle Akhisar’ı kendi silahıyla vurduk ve böylesine zor bir deplasmandan gelecek adına ümit verici bir oyunla 3 puanla ayrıldık.

Selçuk’un formsuzluğunda Tolga Ciğerci’nin temposu Karabük maçında dikkat çekmişti. Akhisar maçında da Tolga’nın dikine ve çabuk oynamaya çalıştığı toplarla etkili olduğunu söylememiz gerek. Yeni transfer Josue de ilk maçında iyi sinyaller verdi. İkinci golün başında kaptığı topla atağın başlangıcı oldu, üçüncü golde de asistin asistini yaptı. Gerçekleşmesi halinde Diarra(veya başka bir isim), Tolga, Selçuk, Josue ile orta sahada alternatiflerin çoğalması Riekerink’in de elini güçlendirecektir. Eren ilk maç itibariyle etkileyici bir performans sergiledi ancak önliberonun yanında rakip savunmaları yıpratacak bir forvet transferinin de yararlı olacağını düşünüyorum.

Milli maç arasına kayıpsız girmek çok önemliydi. Yapılacak olan transferlerle birlikte noksanların tamamlanarak sezonun devamı adına doğru yolda olduğumuzu söyleyebiliriz.